Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα σήμανση θα δείχνει ποιες SD κάρτες είναι κατάλληλες για εφαρμογές

    Οι κάρτες SD και microSD, καθίστανται όλο και περισσότερο ως το βασικό αποθηκευτικό μέσο για πληθώρα συσκευών, μεταξύ αυτών προφανώς, τα tablets και τα smartphones. Αυτό όμως καθιστά όλο και πιο αναγκαίο να μπορεί ο αγοραστής να διαλέξει την σωστή κάρτα, για την σωστή χρήση και οι υπάρχουσες σημάνσεις δεν είναι ικανές να το διασφαλίσουν αυτό. Για αυτό το λόγο, ο SD Association σκοπεύει να προσθέσει μια επιπλέον σήμανση στις κάρτες SD, την " App Performance ".

     

    Οι κάρτες SD και microSD σήμερα φέρουν σήμανση η οποία υποδεικνύει την ελάχιστη ταχύτητα εγγραφής που υποστηρίζουν. Η ταχύτητα αυτή όμως έχει να κάνει με μεγάλα αρχεία και γενικότερα σειριακές εγγραφές και σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει ότι μια SD ή microSD θα είναι αρκετά γρήγορη και με τα μικρά αρχεία και γενικότερα στην τυχαία προσπέλαση δεδομένων. Το παρακάτω παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό.

     

    Kingston-64GB-microSD-CrystalDiskMark.jpg

     

    Από το Android 6.0 Marshmallow, η Google προσφέρει το χαρακτηριστικό “adoptable storage”, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες κάποιων φορητών συσκευών, να αξιοποιούν τις κάρτες microSD, σαν να ήταν εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος. Η λάθος επιλογή κάρτας microSD όμως, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την σαφέστατα χειρότερη εμπειρία χρήσης, αν η κάρτα αυτή είναι ιδιαίτερα αργή στην ανάγνωση και εγγραφή μικρών αρχείων. Για τον σκοπό αυτό η νέα σήμανση " App Performance Class 1 " ή απλούστερα " A1 ", θα θέτει ως ελάχιστες τις παρακάτω προδιαγραφές

     

    • Random read input-output access per second (IOPS) of 1500
    • Write IOPS of 500
    • Sustained sequential performance of 10 MB/s

     

     

    583733e57d35f-APPperformanceClassA1logoexample.jpg

     

    Το νέο στάνταρ θα αποτελεί μέρος του νέου SD Specification 5.1 και οι κατασκευαστές καρτών SD και microSD θα είναι σε θέση να τοποθετούν την νέα σήμανση πάνω στα προϊόντα τους, καθιστώντας έτσι εύκολο στον αγοραστή να δει αν η κάρτα που ετοιμάζεται να αγοράσει είναι κατάλληλη και για χρήση με εφαρμογές.

     

     

    Να θυμίσουμε εδώ ότι, ως μέρος του SD Specification 5.0, ο SD Association είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο και το νέο Video Speed Class.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.