Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ευρώπη κατέληξε σε συμφωνία για τους πρώτους ολοκληρωμένους κανόνες τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο

    Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν την Παρασκευή σε συμφωνία για τους πρώτους ολοκληρωμένους κανόνες τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νομική εποπτεία της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που έχει υποσχεθεί να μεταμορφώσει την καθημερινή ζωή και έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις για κινδύνους για την ανθρωπότητα.

     

    Οι διαπραγματευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ ξεπέρασαν διαφορές, συμπεριλαμβανομένης της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης και της παρακολούθησης προσώπων από την αστυνομία, υπογράφοντας ένα προσωρινό πολιτικό συμφωνητικό για τον Κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

     

    "Συμφωνία!" ανακοίνωσε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Θιερί Μπρετόν. "Η ΕΕ γίνεται το πρώτο ηπειρωτικό σύστημα που θέτει σαφείς κανόνες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης."

     

    Παρά την επίτευξη συμφωνίας, ορισμένες ομάδες της πολιτικής κοινωνίας εξέφρασαν επιφυλάξεις, θεωρώντας ότι η συμφωνία δεν προστατεύει επαρκώς τους ανθρώπους από τους κινδύνους που μπορούν προκύψει από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει για τον νόμο αρχές του επόμενου έτους, με τη συμφωνία να θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί πλήρως σε ισχύ το 2025, προβλέποντας αυστηρές οικονομικές κυρώσεις για παραβάσεις. Στο επίκεντρο των κανόνων βρίσκονται η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και τα συστήματα παρακολούθησης προσώπων από την αστυνομία.

     

    Η ΕΕ πρωτοστάτησε παγκοσμίως στον καθορισμό κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνοντας το πρώτο προσχέδιο του κανονισμού της το 2021. Ο νόμος αναμένεται να προσφέρει πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, και η Κίνα, προσπαθούν επίσης να καθορίσουν τους κανόνες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AP Photo/Michael Dwyer
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.