Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η λειτουργία περίληψης της Read με χρήση TN, συμπιέζει ένα meeting σε κλιπ δύο λεπτών

      Όσοι αισθάνονται παγιδευμένοι σε αλλεπάλληλα εταιρικά meetings, ίσως λυτρωθούν με την νέα αυτή υπηρεσία

    Η περίληψη είναι μία από τις συνήθεις περιπτώσεις χρήσης των διαφόρων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Πολλαπλά εργαλεία χρησιμοποιούνται για περίληψη άρθρων, PDF, βίντεο και απομαγνητοφωνημένων κειμένων. Το ΤΝ εργαλείο συναντήσεων, Read, παρουσίασε μια νέα λειτουργία που περικόπτει μια πολύωρη συνάντηση σε ένα δίλεπτο κλιπ με υποδεικνύοντας ποιες είναι οι σημαντικές στιγμές αυτής.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι χρησιμοποιεί μεγάλα γλωσσικά μοντέλα -χωρίς να διευκρινίζει ποια- σε συνδυασμό με την ανάλυση του βίντεο για να κατανοήσει τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της συνάντησης. Η Read ενσωματώνει επίσης τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων στο highlight reel. Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην καταγραφή μιας σύσκεψης και να απενεργοποιήσουν το διακόπτη "Play highlights only" (Αναπαραγωγή μόνο των κυριότερων στιγμιότυπων) για να δουν το συμπυκνωμένο κλιπ.

    Read_Highlights.webp


    Η Read ιδρύθηκε το 2021 από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Foursquare, David Shim, για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις συσκέψεις. Το εργαλείο, το οποίο συνεργάζεται με τα Zoom, Google Meet, Microsoft Teams και Webex, παρέχει αναλυτικά στοιχεία όπως το συναίσθημα και τις βαθμολογίες εμπλοκής των συμμετεχόντων για να παρέχει γνώση σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας σύσκεψης. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση από επενδυτές όπως η Madrona Venture Group και η PSL Ventures.

    Ο Shim δήλωσε ότι η παρακολούθηση της καταγραφής μιας συνάντησης διάρκειας μιας ώρας είναι πολύ βαρετή. Συγκρίνει την παρακολούθηση της δίλεπτης ταινίας με την παρακολούθηση των στιγμιότυπων ενός αθλητικού αγώνα. Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η εταιρεία διαπίστωσε ότι ορισμένοι πελάτες είχαν σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας.

    "Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου προεπισκόπησης, οι πελάτες του πρακτορείου παρουσίασαν αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων κατά 30%+. Κουραστικές εργασίες, όπως η συγκέντρωση σημειώσεων, ολοκληρώθηκαν αυτόματα και η κοινή χρήση αυτών των σημειώσεων μαζί με τα χειροκίνητα παραγόμενα στιγμιότυπα βίντεο εξάλειψε την ανάγκη να οριστεί μια συνάντηση για να μιλήσουμε για την τελευταία συνάντηση", ανέφερε σε δήλωσή του.

     

    Read_Highlights_Preview-1.webp


    Τον Ιανουάριο, η Read παρουσίασε μια περίληψη με βάση το κείμενο που τροφοδοτείται από το μοντέλο GPT της OpenAI. Η λειτουργία επισήμανσης βίντεο είναι μια εξέλιξη αυτής της λειτουργίας. Το παρακάτω demo δείχνει ότι μερικές φορές τα στιγμιότυπα κόβουν τον ομιλητή στη μέση της πρότασης, κάτι που γίνεται ενοχλητικό όταν προσπαθείτε να ακούσετε σημαντικά σημεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται για τη βελτίωση αυτής της πτυχής.

     

     

    Η Read σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ενσωματώσει περιλήψεις κειμένου στα βίντεο με τη χρήση λεζάντων.

    Πολλές εταιρίες - συμπεριλαμβανομένων των Otter και Zoom - εργάζονται για την παροχή περιλήψεων συνεδριάσεων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούν κάποιο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, η προσέγγιση της Read να έχει μια σύντομη περίληψη βίντεο σε στυλ TikTok μπορεί να προσελκύσει ένα άτομο που θέλει να ενημερωθεί για πολλαπλές χαμένες συναντήσεις.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.