Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Inflection AI αναπτύσσει υπερυπολογιστή εξοπλισμένο με 22.000 NVIDIA H100 AI GPU

      Ο υπερυπολογιστής της Inflection AI αναμένεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κλάδο

    Η Inflection AI, μια νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, κατασκεύασε έναν υπερυπολογιστή αιχμής εξοπλισμένο με 22.000 GPUs NVIDIA H100 και προσφέρει τεράστιες υπολογιστικές επιδόσεις.

     

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την Inflection AI, πρόκειται για μια επιχείρηση που στοχεύει στη δημιουργία "προσωπικής Τεχνητής Νοημοσύνης για όλους". Η εταιρεία είναι ευρέως γνωστή για το μοντέλο Inflection-1 AI που εισήγαγε πρόσφατα, το οποίο τροφοδοτεί το chatbot Pi. Παρόλο που το μοντέλο AI δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο των μοντέλων ChatGPT ή LaMDA της Google, οι αναφορές δείχνουν ότι το Inflection-1 αποδίδει καλά σε εργασίες "κοινής λογικής", καθιστώντας το πολύ πιο κατάλληλο για εφαρμογές όπως η προσωπική βοήθεια.


    Η Inflection ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει έναν από τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο που βασίζονται σε ΤΝ και φαίνεται ότι έχουμε τελικά μια ιδέα του τι θα είναι. Αναφέρεται ότι ο υπερυπολογιστής Inflection είναι εξοπλισμένος με 22.000 GPU H100 και με βάση την ανάλυση, θα περιέχει σχεδόν 700 racks τεσσάρων κόμβων με CPU Intel Xeon. Ο υπερυπολογιστής θα χρησιμοποιεί την εκπληκτική ισχύ των 31 μεγαβάτ.

     

    Το εκπληκτικό γεγονός σχετικά με τον υπερυπολογιστή είναι η απόκτηση 22.000 GPU H100 της NVIDIA. Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι, τον τελευταίο καιρό, ήταν πρόκληση να αποκτηθεί έστω και μία μονάδα των H100, καθώς έχουν τεράστια ζήτηση και η NVIDIA δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εισροή παραγγελιών. Στην περίπτωση της Inflection AI, η NVIDIA εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι επενδυτής στην εταιρεία, γι' αυτό και στην περίπτωσή της είναι πιο εύκολο να αποκτήσει έναν τόσο τεράστιο αριθμό GPU.

     

     

    Σύμφωνα με το TechCrunch, η Inflection AI έχει συγκεντρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις και σήμερα η αξία της εταιρείας αποτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέσω αυτού του υπερυπολογιστή, το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης "Inflection 1" αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά, ειδικά σε εργασίες κωδικοποίησης, καθώς η εταιρεία υστερεί σε αυτό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: wccftech.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.