Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft ανακοινώνει το Bing και Edge με υποστήριξη από την αναβαθμισμένη ΤΝ ChatGPT

      Η Microsoft χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη συνομιλίας για να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο περιήγησης στον Ιστό

    Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησής της Bing, η οποία υποστηρίζεται από μια αναβαθμισμένη έκδοση της ίδιας τεχνολογίας TN που υποστηρίζει το chatbot ChatGPT. Η εταιρεία λανσάρει το προϊόν μαζί με νέες δυνατότητες ενισχυμένες με τεχνητή νοημοσύνη για το πρόγραμμα περιήγησής της Edge, υποσχόμενη ότι και τα δύο θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία για την περιήγηση στο διαδίκτυο και την εύρεση πληροφοριών σε αυτό.

    «Είναι μια νέα μέρα στην αναζήτηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε μια εκδήλωση ανακοίνωσης των νέων υπηρεσιών. Ο Nadella υποστήριξε ότι η νόρμα για την αναζήτηση στον ιστό δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες και ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει πληροφορίες πιο ομαλά και γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους.

    «Ο αγώνας ξεκινά σήμερα, και θα προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε γρήγορα», είπε ο Nadella. «Το πιο σημαντικό, θέλουμε να διασκεδάσουμε ξανά με την καινοτομία στην αναζήτηση, γιατί είναι καιρός».

     

    lcimg_dda32a72_9c85_4950_a007_5f8f34d18858.webp

     

    Σε σημερινές επιδείξεις, η εταιρεία έδειξε αυτό που αποκαλεί «το νέο Bing» που λειτουργεί σε διάφορες διαμορφώσεις. Ένα από αυτά εμφανίζει τα παραδοσιακά αποτελέσματα αναζήτησης δίπλα-δίπλα με σχολιασμούς τεχνητής νοημοσύνης, ενώ μια άλλη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν απευθείας στο chatbot του Bing, κάνοντάς του ερωτήσεις σε μια διεπαφή συνομιλίας όπως το ChatGPT.

     

    anniversary_chat_16x9_edit_web.webp

     

    Η Microsoft έδειξε μια σειρά από παραδείγματα αναζητήσεων: ζήτησε από το Bing συνταγές, ταξιδιωτικές συμβουλές και αγορές για έπιπλα από την Ikea. Σε μια επίδειξη, το Bing κλήθηκε να «δημιουργήσει ένα δρομολόγιο για κάθε ημέρα ενός 5ήμερου ταξιδιού στην Πόλη του Μεξικού». Η ερώτηση απαντήθηκε εξ ολοκλήρου από το chatbot, το οποίο περιέγραψε μια πρόχειρη διαδρομή μαζί με συνδέσμους σε πηγές για περισσότερες πληροφορίες.

    Σε αντίθεση με το ChatGPT, το νέο Bing μπορεί επίσης να ανακτήσει ειδήσεις σχετικά με πρόσφατα γεγονότα. Στις επιδείξεις του The Verge, η μηχανή αναζήτησης ήταν ακόμη σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη δική της κυκλοφορία, επικαλούμενη ιστορίες που δημοσιεύτηκαν από ειδησεογραφικούς ιστότοπους την τελευταία ώρα.

    Η Microsoft λέει ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τροφοδοτούνται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του GPT 3.5, του μοντέλου γλώσσας ΤΝ της OpenAI που τροφοδοτεί το ChatGPT. Η Microsoft το αποκαλεί "Μοντέλο του Προμηθέα" και λέει ότι είναι πιο ισχυρό από το GPT 3.5 και μπορεί να απαντά καλύτερα σε ερωτήματα αναζήτησης με ενημερωμένες πληροφορίες και σχολιασμένες απαντήσεις.

    Το νέο Bing είναι διαθέσιμο από σήμερα «για περιορισμένη προεπισκόπηση σε desktop», αλλά φαίνεται ότι οι χρήστες μπορούν να «ρωτήσουν» μόνο ένα από τα προκαθορισμένα ερωτήματα και να λαμβάνουν τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά. Υπάρχει επίσης μια λίστα αναμονής για να εγγραφείτε για πλήρη πρόσβαση στο μέλλον.

     

    image.png

     

    Εκτός από το νέο Bing, η Microsoft λανσάρει δύο νέες δυνατότητες ενισχυμένες με TN για το πρόγραμμα περιήγησής του Edge: "Συζήτηση" και "Σύνθεση". Αυτά θα ενσωματωθούν στην πλαϊνή γραμμή του Edge.

    Η "Συζήτηση" επιτρέπει στους χρήστες να συνοψίζουν την ιστοσελίδα ή το έγγραφο που βλέπουν και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενό της, ενώ η "Σύνθεση" λειτουργεί ως βοηθός γραφής. βοηθά στη δημιουργία κειμένου, από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βάση μερικές αρχικές προτροπές.

     

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: theverge.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.