Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft αντιμετωπίζει ευπάθεια στη γεννήτρια εικόνων AI μετά από αμφιλεγόμενες εικόνες διασημοτήτων

      Η Microsoft κλείνει το παραθυράκι που επέτρεψε το περιστατικό με την Taylor Swift

    Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η Microsoft ανέλαβε γρήγορα δράση για να επιδιορθώσει μια ευπάθεια στη γεννήτρια εικόνων AI που επέτρεψε τη δημιουργία εικόνων με διασημότητες όπως η Taylor Swift. Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν εικόνες της Taylor Swift που δημιουργήθηκαν από AI έγιναν viral στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, γεγονός που ώθησε το 404 Media να ερευνήσει και να αναφερθεί στο θέμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας για υπευθυνότητα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των ευπαθειών.


    Μετά την αποκάλυψη των ρητών εικόνων που δημιούργησε η Τεχνητή Νοημοσύνη, το 404 Media δημοσίευσε ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς πώς άτομα εκμεταλλεύονταν τη γεννήτρια εικόνων Τεχνητής Νοημοσύνης Designer της Microsoft για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν παρόμοια αμφιλεγόμενα έργα τέχνης. Η εταιρεία αντιμετώπισε επικρίσεις επειδή δεν διέθετε ισχυρές διασφαλίσεις για την αποτροπή της κατάχρησης της τεχνολογίας της. Σε απάντηση, η Microsoft έκλεισε γρήγορα τις ευπάθειες που εντοπίστηκαν, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες δεν θα μπορούσαν πλέον να χειρίζονται τη γεννήτρια εικόνων AI για τη δημιουργία ακατάλληλου περιεχομένου.


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, διαβεβαίωσε ότι η ευθύνη ανήκει στην εταιρεία για τον καθορισμό και την επιβολή κανόνων γύρω από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Σε συνέντευξή του στο NBC News, ο Nadella υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι "προστατευτικές μπάρες" γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία επιβλαβούς και επιζήμιου περιεχομένου. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα των παγκόσμιων κοινωνιών, της επιβολής του νόμου και των τεχνολογικών πλατφορμών να συγκλίνουν σε κανόνες που θα διέπουν την ηθική χρήση της ΤΝ.

    Η Sarah Bird, Responsible AI Engineering Lead της Microsoft, υποστήριξε τη δήλωση του Nadella, επιβεβαιώνοντας ότι οι απαραίτητες αλλαγές έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων στη γεννήτρια εικόνων AI. Η εταιρεία διερευνά ενεργά το ζήτημα για να αποτρέψει την περαιτέρω κατάχρηση των υπηρεσιών και της τεχνολογίας της.

     


    Παρά τις προσπάθειες της Microsoft να κλείσει τις ευπάθειες που εντοπίστηκαν, παραμένουν οι προκλήσεις για την πρόληψη της κακής χρήσης των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Το περιστατικό με το Microsoft Designer ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις προστασίες γράφοντας λάθος διάσημα ονόματα και χρησιμοποιώντας απλές εντολές. Η εταιρεία είχε προηγουμένως απαγορεύσει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες με συγκεκριμένες προτροπές κειμένου, αλλά τα μέτρα αυτά καταστρατηγήθηκαν, οδηγώντας στη δημιουργία προσβλητικού περιεχομένου.

     

    Επιπλέον, το περιστατικό ρίχνει φως στις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τεχνολογική βιομηχανία όσον αφορά τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ η Microsoft αντιμετώπισε τα τρωτά σημεία στο εργαλείο Designer, αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν διάφορες διαδικτυακές μέθοδοι για την παραγωγή επιβλαβούς περιεχομένου. Η δυσκολία να αποτρέψουν τους χρήστες από το να κατεβάζουν μοντέλα διασημοτήτων και να δημιουργούν προσβλητικό υλικό τοπικά στους υπολογιστές τους αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για τις εταιρείες τεχνολογίας και τις αρχές επιβολής του νόμου.

     

    Η άμεση δράση της Microsoft για την αντιμετώπιση της ευπάθειας στη γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης της αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για υπεύθυνη ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, το περιστατικό υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις όσον αφορά τη ρύθμιση της χρήσης των τεχνολογιών ΤΝ και την πρόληψη της δημιουργίας επιβλαβούς περιεχομένου. Καθώς η τεχνολογική βιομηχανία παλεύει με αυτά τα ζητήματα, καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τις εταιρείες να ενισχύουν συνεχώς τις διασφαλίσεις και να συνεργάζονται με τις αρχές επιβολής του νόμου για να διασφαλίζουν την ηθική και υπεύθυνη χρήση της ΤΝ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.