Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft περιορίζει τη συνομιλία Bing στις 5 απαντήσεις για να εμποδίσει την τεχνητή νοημοσύνη να γίνει πραγματικά περίεργη

      Τα νέα όρια σημαίνουν ότι οι χρήστες του Bing μπορούν να κάνουν μόνο 5 ερωτήσεις τη φορά και 50 συνολικά ημερησίως

    Η Microsoft λέει ότι εφαρμόζει κάποια όρια συνομιλίας στην τεχνητή νοημοσύνη του Bing, λίγες ημέρες αφότου το chatbot ξέφυγε πολλές φορές από την κανονικότητα προς τους χρήστες. Οι συνομιλίες Bing θα περιορίζονται πλέον σε 50 ερωτήσεις ανά ημέρα και πέντε ανά συνεδρία, αφού η μηχανή αναζήτησης "πιάστηκε" να προσβάλλει τους χρήστες, να τους λέει ψέματα και να τους χειραγωγεί συναισθηματικά.

    "Τα δεδομένα μας έχουν δείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκει τις απαντήσεις που ψάχνει μέσα σε 5 απαντήσεις και ότι μόνο περίπου το 1% των συνομιλιών έχει 50+ μηνύματα", αναφέρει η ομάδα της Bing σε ένα blog post. Εάν οι χρήστες φτάσουν στο όριο των πέντε απαντήσεων ανά συνεδρία, το Bing θα τους προτρέπει να ξεκινήσουν ένα νέο θέμα για να αποφύγουν τις μακρές και χρονοβόρες συζητήσεις.

    Η Microsoft προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αυτές οι μεγαλύτερες συνεδρίες συνομιλίας, με 15 ή περισσότερες ερωτήσεις, θα μπορούσαν να κάνουν το Bing "να γίνει επαναλαμβανόμενο ή να προτρέπεται/προκαλείται να δώσει απαντήσεις που δεν είναι απαραίτητα χρήσιμες ή σύμφωνες με το σχεδιασμένο ύφος μας". Το σβήσιμο μιας συνομιλίας μετά από μόλις πέντε ερωτήσεις σημαίνει ότι "το μοντέλο δεν θα μπερδευτεί", λέει η Microsoft.

    Οι αναφορές για τις "ανισόρροπες" συνομιλίες του Bing εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ ακολούθησε η δημοσίευση από τους New York Times μιας ολόκληρης δίωρης και πλέον συνομιλίας με το Bing, όπου το chatbot έλεγε ότι αγαπούσε τον συγγραφέα και κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούσαν να κοιμηθούν εκείνη τη νύχτα. Ωστόσο, πολλοί έξυπνοι άνθρωποι απέτυχαν στο Τεστ Καθρέφτης της Τεχνητής Νοημοσύνης αυτή την εβδομάδα.

    Η Microsoft εξακολουθεί να εργάζεται για τη βελτίωση των απαντήσεων του Bing, αλλά δεν είναι άμεσα σαφές πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα όρια. "Καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ανατροφοδότηση, θα διερευνήσουμε την επέκταση των ορίων στις συνεδρίες συνομιλίας", λέει η Microsoft, οπότε αυτό φαίνεται να είναι ένα περιορισμένο όριο προς το παρόν.

    Η λειτουργία συνομιλίας του Bing συνεχίζει να παρουσιάζει βελτιώσεις σε καθημερινή βάση, με την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων και μεγαλύτερες εβδομαδιαίες διορθώσεις για τη βελτίωση της αναζήτησης και των απαντήσεων που δίνονται. Η Microsoft δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν "οραματίζεται πλήρως" ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη διεπαφή συνομιλίας της για "κοινωνική ψυχαγωγία" ή ως εργαλείο για μια πιο "γενική ανακάλυψη του κόσμου".


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.