Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft στοχεύει σε έκδοση του Bing υποστηριζόμενη από τεχνητή νοημοσύνη

    Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια έκδοση της μηχανής αναζήτησής της Bing χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη πίσω από το chatbot ChatGPT που ξεκίνησε το OpenAI, ανέφερε την Τρίτη ο δικτυακός τόπος "The Information".

    Η Microsoft μπορεί να λανσάρει τη νέα δυνατότητα πριν από τα τέλη Μαρτίου και ελπίζει να σταθεί απέναντι στη μηχανή αναζήτησης της Google. Η Microsoft είπε σε μια ανάρτηση ιστολογίου πέρυσι ότι σχεδίαζε να ενσωματώσει στο Bing, λογισμικό δημιουργίας εικόνων από το OpenAI, DALL-E 2.

     

    5dfb4d3b-83fd-4802-ad3a-1d4f6b1dd14a.gif

     

    Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία πίσω από το ChatGPT, το Bing θα μπορούσε να παρέχει πιο ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήσεις αντί απλώς συνδέσμους προς πληροφορίες. Τόσο η Google όσο και η Bing εμφανίζουν ήδη σχετικές πληροφορίες από συνδέσμους στην κορυφή πολλών ερωτημάτων αναζήτησης, αλλά τα πάνελ γνώσεων της Google είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα όταν πρόκειται για αναζήτηση πληροφοριών για άτομα, μέρη, οργανισμούς και πράγματα.

    Η χρήση της λειτουργικότητας που μοιάζει με ChatGPT από τη Microsoft θα μπορούσε να βοηθήσει το Bing να ανταγωνιστεί το "Γράφημα Γνώσης" (Knowledge Graph) της Google, μια βάση γνώσεων που χρησιμοποιεί η Google για να παρέχει άμεσες απαντήσεις που ενημερώνονται τακτικά από την ανίχνευση στον ιστό και τα σχόλια των χρηστών. Ωστόσο, εάν η Microsoft είναι φιλόδοξη, θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ περισσότερο, προσφέροντας πολλούς νέους τύπους λειτουργιών που βασίζονται σε Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Η Microsoft είχε υποστηρίξει το 2019 την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, προσφέροντας χρηματοδότηση 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι δυο τους είχαν δημιουργήσει μια πολυετή συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογιών υπερυπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία cloud computing Azure της Microsoft.

    Το OpenAI έκανε την τελευταία του δημιουργία ChatGPT chatbot διαθέσιμο για δωρεάν δημόσια δοκιμή στις 30 Νοεμβρίου. Το chatbot είναι μια εφαρμογή λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται ανθρώπινη συνομιλία με βάση τις προτροπές των χρηστών και μπορεί να ανταποκρίνεται σε ένα μεγάλο εύρος ερωτήσεων, ενώ μιμείται ανθρώπινο στυλ ομιλίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Thomson Reuters 2023
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.