Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Tencent Cloud ανακοινώνει την υπηρεσία Deepfakes-as-a-Service για $145

      3 λεπτά βίντεο, 100 προτάσεις και 24 ώρες δίνουν ένα ρομπότ που θα αναλαμβάνει το τμήμα παραπόνων της εταιρίας σας

    Η Tencent Cloud ανακοίνωσε ότι προσφέρει μια ψηφιακή πλατφόρμα παραγωγής ανθρώπων - ουσιαστικά Deepfakes-as-a-Service (DFaaS). Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η υπηρεσία χρειάζεται μόλις τρία λεπτά βίντεο ζωντανής δράσης και 100 προφορικές προτάσεις - και μια αμοιβή 145 δολαρίων - για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό άνθρωπο υψηλής ευκρίνειας. Η ανάπτυξη της δημιουργίας απαιτεί μόλις 24 ώρες. Οι ψηφιακοί χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι σε μισό σώμα ή ολόκληρο σώμα και η υπηρεσία είναι διαθέσιμη τόσο στα κινέζικα όσο και στα αγγλικά. Ορισμένες πτυχές, όπως το φόντο και ο τόνος, μπορούν να προσαρμοστούν. Τα βίντεο αποφεύγουν τον επίπεδο τονισμό και τον ενιαίο ρυθμό ομιλίας που ταλαιπωρεί τα παραδοσιακά ακουστικά μοντέλα, χρησιμοποιώντας μια εσωτερική τεχνολογία προσαρμογής ηχοχρώματος μικρών δειγμάτων που βασίζεται σε ακουστικά μοντέλα βαθιάς μάθησης και φωνητικούς κωδικοποιητές νευρωνικών δικτύων.

     

    Ο Chen Lei, γενικός διευθυντής της Tencent Cloud Intelligent Digital Human Products, δήλωσε ότι ο διαδικτυακός κολοσσός ελπίζει να δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο "AI+ Digital Intelligent Human Factory" και να βασιστεί σε μια αυτοεξυπηρετούμενη πλατφόρμα μίας στάσης για την παραγωγή, τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση. Το σχεδιαζόμενο ψηφιακό ανθρώπινο εργοστάσιο βασίζεται στην πλατφόρμα Tencent Cloud TI - μια πλατφόρμα μηχανικής μάθησης που προσφέρει περισσότερους από δέκα αλγορίθμους AI. Η Tencent προσφέρει πέντε στυλ για τους ψηφιακούς ανθρώπους της: 3D ρεαλιστικό, 3D ημι-ρεαλιστικό, 3D καρτούν, 2D πραγματικό πρόσωπο και 2D καρτούν. Μπορούν να δημιουργηθούν προσαρμοσμένες ερωτήσεις και απαντήσεις για τον ψηφιακό άνθρωπο, μετατρέποντάς τον σε ένα είδος deepfaked chatbot.

     

    Η Tencent φαίνεται να επιθυμεί περισσότερο να χρησιμοποιήσει αυτές τις δημιουργίες για να φιλοξενήσει ζωντανά μεταδιδόμενες διαφημίσεις - μια δημοφιλής μορφή ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η Tencent μπορεί να δημιουργήσει γιατρούς, δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες.


    Οι εικόνες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη γίνονται όλο και πιο δύσκολο να διακριθούν από τις πραγματικές εικόνες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν πρόσφατες εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη και οι οποίες απεικονίζουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συλλαμβάνεται* και τον Πάπα να φοράει ένα λευκό μπουφάν Balenciaga. Πρόσφατα, ένα βίντεο προπαγάνδας υπέρ της Κίνας που δημιουργήθηκε με τη μέθοδο deepfaked με τη συμμετοχή παρουσιαστών ειδήσεων ήταν ουσιαστικά δυσδιάκριτο από τα πραγματικά βίντεο, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά. Και ενώ οι ρεαλιστικές γεννήτριες εικόνων τεχνητής νοημοσύνης είναι άμεσα διαθέσιμες, η δημιουργία αξιόπιστων βίντεο τεχνητής νοημοσύνης έχει αποδειχθεί πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Με 145 δολάρια ανά βίντεο, η Tencent έχει καταστήσει επομένως τους συνθετικούς εκπροσώπους πολύ πιο προσιτούς.

     

    Όπως θα περίμενε κανείς, το Πεκίνο έχει ήδη παρέμβει για να ρυθμίσει την τεχνολογία deepfake. Τον Ιανουάριο, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) άρχισε να απαιτεί από τους "παρόχους υπηρεσιών "βαθιάς σύνθεσης"" να διασφαλίζουν ότι οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης τους δεν χρησιμοποιούνται καταχρηστικά για παράνομες δραστηριότητες - όπως απάτες, απάτες και ψεύτικες πληροφορίες. "Οι υπηρεσίες που παρέχουν λειτουργίες όπως ευφυείς διαλόγους, συνθετική ανθρώπινη φωνή, παραγωγή ανθρώπινων προσώπων και καθηλωτικές ρεαλιστικές σκηνές που δημιουργούν ή αλλάζουν σημαντικά το περιεχόμενο πληροφοριών, πρέπει να επισημαίνονται εμφανώς για να αποφεύγεται η σύγχυση ή η λανθασμένη ταυτοποίηση του κοινού. Απαιτείται ότι κανένας οργανισμός ή άτομο δεν θα χρησιμοποιεί τεχνικά μέσα για να διαγράψει, να παραποιήσει ή να αποκρύψει τις σχετικές σημάνσεις", ανέφερε τότε η CAC.

     

    * Αυτό συνέβη πραγματικά, φυσικά, αλλά οι ψεύτικες εικόνες του Τραμπ να παλεύει με τους αστυνομικούς ήταν πιο δραματικές από την πραγματικότητα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: msn.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.