Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μελέτη του MIT αμφισβητεί τις προβλέψεις για τον αυτοματισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης

      Οι επιχειρήσεις πρέπει να ενισχύσουν την εργασία με την ΤΝ, όχι να την αντικαταστήσουν

    Μια νέα έρευνα από το Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ δείχνει ότι η αυτοματοποίηση των ανθρώπινων θέσεων εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη ή επικείμενη όσο έχουν προβλέψει ορισμένοι ειδικοί. Η μελέτη, η οποία επικεντρώθηκε σε θέσεις εργασίας που απαιτούν οπτική ανάλυση, διαπίστωσε ότι η πλειονότητα αυτών των θέσεων εργασίας δεν είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμο να αυτοματοποιηθεί.

     

    Τα ευρήματα της μελέτης βασίζονται σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση του κόστους και των οφελών της αυτοματοποίησης των εργασιών οπτικής ανάλυσης. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε εργαζόμενους για να κατανοήσουν τι θα έπρεπε να επιτύχει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να αντικαταστήσει πλήρως τις θέσεις εργασίας τους και στη συνέχεια μοντελοποίησαν το κόστος κατασκευής και συντήρησης ενός τέτοιου συστήματος. Εξέτασαν επίσης τις πιθανές εξοικονομήσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις από την αυτοματοποίηση αυτών των εργασιών.

     

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσει πολλές εργασίες οπτικής ανάλυσης, το κόστος για κάτι τέτοιο είναι συχνά απαγορευτικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος ανάπτυξης και συντήρησης ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είναι ακόμη και υψηλότερο από τους μισθούς που καταβάλλονται στους εργαζόμενους. Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις δεν είναι ακόμη πρόθυμες να επενδύσουν στην αυτοματοποίηση της ΤΝ για αυτές τις εργασίες.

     

    Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η μελέτη τους έχει ορισμένους περιορισμούς και σημειώνουν ότι η ΤΝ θα μπορούσε να γίνει πιο οικονομικά ελκυστική για την αυτοματοποίηση εργασιών οπτικής ανάλυσης στο μέλλον. Ωστόσο, πιστεύουν ότι ο ρυθμός μετατόπισης θέσεων εργασίας από την αυτοματοποίηση της ΤΝ θα είναι βραδύτερος και λιγότερο δραματικός από ό,τι έχουν προβλέψει ορισμένοι.

     

    Τα ευρήματα της μελέτης έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις επιχειρήσεις. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις πιθανές επιπτώσεις της αυτοματοποίησης της ΤΝ στο εργατικό δυναμικό και οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν τις οικονομικές εκτιμήσεις πριν λάβουν αποφάσεις σχετικά με την αυτοματοποίηση των εργασιών οπτικής ανάλυσης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Kirillm / Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.