Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο πρώην CEO και άλλα στελέχη της OpenAI εντάσσονται στη Microsoft για να σχηματίσουν ομάδα τεχνητής νοημοσύνης

    Πριν από λίγες ημέρες, η OpenAI απέλυσε τον Sam Altman από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO), προκαλώντας μεγάλο σοκ στην εταιρεία και σε ολόκληρο τον κλάδο και αναγκάζοντας ακόμη και τη Microsoft να εκδώσει δημόσια δήλωση. Λίγο αργότερα και μετά από πιέσεις των επενδυτών, το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI αποφάσισε να διαπραγματευτεί μια πιθανή επιστροφή του Altman στην προηγούμενη θέση του, μόνο και μόνο για να προσλάβει έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitch ως αντικαταστάτη του Sam Atlman.

     

    Ωστόσο, ο Altman δεν άργησε να βρει νέα δουλειά - μαζί με τον Greg Brockman, πρώην πρόεδρο της OpenAI, εντάχθηκαν στη Microsoft για να ηγηθούν της νέας ερευνητικής ομάδας AI. Ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ανακοίνωσε αυτή την αλλαγή στο προφίλ του στο X (πρώην Twitter).

     

    Ο Sam Altman επιβεβαίωσε το μήνυμα του Satya: "Η αποστολή συνεχίζεται", ανέφερε σε μια ανάρτηση στο προφίλ του στο X.

     

     

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ignite που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο Satya Nadella δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες έχουν μια υγιή και σταθερή σχέση. Ωστόσο, η είδηση για την απομάκρυνση του Altman από την OpenAI φέρεται να "εξόργισε" τον CEO της Microsoft. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία μεταξύ της OpenAI και της Microsoft υπό το φως των τελευταίων αλλαγών στη διοίκηση.

     

    Ο Brockman, συνιδρυτής της OpenAI, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο X ότι άλλα σημαντικά στελέχη του OpenAI θα πλαισιώσουν τον Altman ως μέρος της νέας ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.

     

     

    Ένα άτομο που προφανώς δεν θα τους ακολουθήσει είναι η Mira Murati. Αφού υπηρέτησε ως CTO στην OpenAI, τοποθετήθηκε ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας την Παρασκευή. Φέρεται να προσπάθησε να πιέσει το διοικητικό συμβούλιο να φέρει πίσω τον Altman αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε μια ανάρτηση στο X σήμερα το πρωί, η Murati δήλωσε απλά: "Το OpenAI δεν είναι τίποτα χωρίς τους ανθρώπους του".

     

     

    Παρά τις αλλαγές, η Microsoft και το OpenAI θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Η Microsoft επένδυσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και παρέχει στην εταιρεία την απαραίτητη υποδομή cloud.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.