Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk εγκαινιάζει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI

      Στόχος της xAI είναι να "κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος", αλλά υπάρχουν λίγες πληροφορίες για το τι θα κάνει

    Ο ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk ανακοίνωσε μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, την xAI. Το λανσάρισμα έρχεται αφού ο Musk νωρίτερα φέτος κατέθεσε αίτηση για την ενσωμάτωση μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης εν μέσω αναφορών ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει έναν αντίπαλο της ChatGPT.

    "Ανακοινώνω τη δημιουργία της @xAI για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα", έγραψε ο Musk στο Twitter την Τετάρτη

    Η ιστοσελίδα της xAI προσθέτει ότι στόχος της εταιρείας είναι να "κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος".

    Η xAI έχει στείλει μήνυμα στο Twitter μόνο μία φορά μέχρι στιγμής, για να ρωτήσει: "Ποια είναι τα πιο θεμελιώδη αναπάντητα ερωτήματα;".

    Ανακοινώθηκε ότι μια ομάδα 12 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Musk, εργάζεται για την xAI. Όλοι τους άνδρες, έχουν εμπειρία από τις OpenAI, DeepMind, Google Research, Microsoft Research και Tesla, λέει η xAI. Την εταιρεία συμβουλεύει επίσης ο Dan Hendrycks, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Center for AI Safety.

     

    Η ομάδα της xAI θα φιλοξενήσει μια συνομιλία στο Twitter Spaces την Παρασκευή 14 Ιουλίου, όπου τα μέλη της μπορεί να μιλήσουν για το τι πραγματικά θα κάνει η εταιρεία.

     

    Από την άφιξη του ChatGPT της OpenAI στα τέλη του 2022, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν κυκλοφορήσει εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στις μάζες. Το GPT-4 της OpenAI ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου. Πρόκειται για την τελευταία έκδοση του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου που τροφοδοτεί το ChatGPT AI chatbot, το οποίο, μεταξύ άλλων, είναι αρκετά προηγμένο ώστε να περάσει τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου. Τον Φεβρουάριο, η Microsoft εισήλθε στον χώρο των AI chatbot με το Bing, το οποίο κάνει χρήση του ChatGPT, και η αντίπαλος Google ακολούθησε τελικά με το AI Bard. Ο κινεζικός γίγαντας Alibaba παρουσίασε επίσης έναν αντίπαλο του ChatGPT με δυνατότητες τόσο στα κινεζικά όσο και στα αγγλικά.

    Το CNET έχει αναλύσει το ChatGPT καθώς και το Bing και το Google Bard για να βρει ποιο είναι το πιο χρήσιμο.


    Παρά την ανακοίνωση της δικής του εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, ο Μασκ ήταν ανάμεσα σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους της τεχνολογίας που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή τον Μάρτιο, με την οποία προέτρεπαν τα εργαστήρια να κάνουν τουλάχιστον εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης λόγω του μεγάλου κινδύνου για την κοινωνία από τις ολοένα και πιο ικανές μηχανές τεχνητής νοημοσύνης. Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman και ο διευθύνων σύμβουλος της DeepMind Demis Hassabis, μαζί με άλλους επιστήμονες και αξιοσημείωτες προσωπικότητες, υπέγραψαν επίσης μια δήλωση που προειδοποιούσε για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Και η Microsoft δημοσίευσε τον Μάιο μια έκθεση 40 σελίδων, σύμφωνα με την οποία απαιτείται ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης για να μείνουμε μπροστά από πιθανούς κινδύνους και κακούς παράγοντες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: GPU on Cloud
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.