Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το ChatGPT είναι το πρελούδιο ενός «τέρατος», του GPT-4, λέει ο Gary Marcus

      Το νέο μοντέλο θα είναι πιο εντυπωσιακό από τον προκάτοχό του

    Με το ChatGPT, το OpenAI δοκιμάζει επί του παρόντος ένα μοντέλο γλώσσας γενικής χρήσης που βασίζεται σε διάλογο. Σύμφωνα με τον γνωστικό επιστήμονα Gary Marcus, το ChatGPT είναι απλώς μια πρόγευση του GPT-4.

    Οι φήμες για το GPT-4 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εδώ και εβδομάδες και έχουν δύο κοινά πράγματα: το GPT-4 υποτίθεται ότι ξεπερνά σημαντικά το GPT-3 και το ChatGPT και θα κυκλοφορήσει σχετικά σύντομα την άνοιξη.

    Το OpenAI τρέχει επί του παρόντος ένα κοινό πρόγραμμα επιχορήγησης με τη Microsoft, οι συμμετέχοντες της οποίας πιθανότατα έχουν ήδη πρόσβαση στο GPT-4. Ο CTO της Microsoft, Scott Stein, προέβλεψε πρόσφατα ότι το το 2023 θα είναι ένα σημαντικό έτος για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Ο ψυχολόγος και γνωστικός επιστήμονας Gary Marcus εντάσσεται στη φρενίτιδα του GPT-4, λέγοντας ότι γνωρίζει πολλούς ανθρώπους που έχουν ήδη δοκιμάσει το GPT-4. «Εγγυώμαι ότι θα καταπλήξει», γράφει ο Marcus, ο οποίος είναι γνωστός ως πολέμιος των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, ή πιο συγκεκριμένα, με τον χειρισμό τους στην καθημερινή ζωή.

    Το GPT-4, είπε, θα «επισκιάσει πλήρως το ChatGPT» και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερο θόρυβο. Τεχνικά, ο Marcus αναμένει ότι το GPT-4 θα προσφέρει περισσότερες παραμέτρους και θα εκπαιδευτεί με περισσότερα δεδομένα, «ένα σημαντικό μέρος του διαδικτύου στο σύνολό του». «Το GPT-4 θα είναι ένα τέρας», γράφει ο Marcus.

    Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του, ο Marcus δεν αναμένει σημαντικές διαφορές και ως εκ τούτου υποθέτει ότι το GPT-4 θα έχει τις ίδιες αδυναμίες με το GPT-3 ή το ChatGPT: Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στερείται βασικής κατανόησης του κόσμου, κάτι που οδηγεί μερικές φορές σε ανακρίβειες (ασήμαντές ή λιγότερο ασήμαντες). Λόγω αυτής της έλλειψης αξιοπιστίας, ο συνιδρυτής του OpenAI Sam Altman συμβούλεψε πρόσφατα να μην χρησιμοποιείτε το ChatGPT για σημαντικές εργασίες.

    Ο Marcus είναι υπέρμαχος των υβριδικών συστημάτων AI που συνδυάζουν τη βαθιά μάθηση με προ-προγραμματισμένους κανόνες. Κατά την άποψή του, η κλιμάκωση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων είναι μόνο μέρος της λύσης στο δρόμο προς την τεχνητή νοημοσύνη. Αναμένει ότι ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης θα κινηθεί όλο και περισσότερο προς αυτήν την υβριδική προσέγγιση τα επόμενα χρόνια, αναφέροντας ως θετικό παράδειγμα τη Diplomacy AI της Meta.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.