Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το DuckDuckGo μπαίνει στο παιχνίδι της Τεχνητής Νοημοσύνης

      Το DuckAssist θα μπορεί να απαντά άμεσα σε απλές ερωτήσεις αναζήτησης

    Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, η οποία εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ακολούθησε τη Microsoft και τη Google και έγινε ο "νεότερος παίκτης" στο τομέα της αναζήτησης που δοκιμάζει την τάση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης - ανακοινώνοντας σήμερα την έναρξη της beta έκδοσης της δυνατότητας περίληψης με τεχνητή νοημοσύνη, που ονομάζεται DuckAssist, η οποία μπορεί να απαντά άμεσα σε απλές ερωτήσεις αναζήτησης για τους χρήστες. Από μια έκθεση:
    Η DDG λέει ότι βασίζεται στην τεχνολογία φυσικής γλώσσας από την OpenAI που κατασκευάζει το ChatGPT και την Anthropic, μια νεοσύστατη επιχείρηση ΤΝ που ιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της OpenAI, για να τροφοδοτήσει τη δυνατότητα σύνοψης φυσικής γλώσσας, σε συνδυασμό με τη δική της ενεργή ευρετηρίαση της Wikipedia και άλλων ιστότοπων αναφοράς που χρησιμοποιεί για να αντλήσει απαντήσεις , ενώ η εγκυκλοπαίδεια Britannia είναι μια άλλη πηγή που αναφέρει.

    Ο ιδρυτής Gabe Weinberg λέει στο TechCrunch ότι οι πηγές που χρησιμοποιεί για το DuckAssist είναι -- επί του παρόντος -- "99%+ Wikipedia". Σημειώνει όμως ότι η εταιρεία "πειραματίζεται με το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η ενσωμάτωση άλλων πηγών και πότε να τις χρησιμοποιήσει" -- γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να επιδιώξει να προσαρμόσει την αναζήτηση πηγών στο πλαίσιο του ερωτήματος. Έτσι, για παράδειγμα, ένα ερώτημα αναζήτησης που σχετίζεται με επίκαιρες ειδήσεις μπορεί να απαντηθεί καλύτερα με το DuckAssist να αντλεί πληροφορίες από αξιόπιστα ειδησεογραφικά μέσα. Επομένως, μένει να δούμε πώς θα εξελίξει η DDG τη λειτουργία - και αν θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επιδιώξει να συνάψει συνεργασίες με ιστότοπους αναφοράς. Στην αρχή, το DuckAssist είναι διαθέσιμο μόνο μέσω των εφαρμογών και των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης της DDG -- αλλά η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει να το επεκτείνει σε όλους τους χρήστες αναζήτησης τις επόμενες εβδομάδες. Η λειτουργία beta είναι δωρεάν και δεν απαιτεί την είσοδο του χρήστη για να έχει πρόσβαση σε αυτήν. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά. Σύμφωνα με τον Weinberg, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί "προς το παρόν" η DDG για να τροφοδοτήσει την περίληψη φυσικής γλώσσας είναι τα εξής: Το μοντέλο Davinci από το OpenAI και το μοντέλο Claude από το Anthropic. Σημειώνει επίσης ότι η DDG "πειραματίζεται" με το νέο μοντέλο Turbo που ανακοίνωσε πρόσφατα η OpenAI.


    Πηγή
    Φωτογραφία: mashable
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.