Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Χρήστες της RTX 3080 αναφέρουν σοβαρά σφάλματα που οδηγούν σε έξοδο στο desktop κατά το gaming

    Ένας αριθμός χρηστών RTX 3080 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με crashes κατά το gaming που οδηγούν σε έξοδο στο desktop. Οι αναφορές έχουν αυξητικές τάσεις σε αρκετά δημοφιλή hardware forums (ComputerBase, LinusTechTips, NVIDIA, Tom's Hardware, Tweakers και Reddit), ενώ φαίνεται ότι δεν συνδέονται με τις κάρτες γραφικών κάποιας συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς αναφέρονται προβλήματα σε κάρτες των ZOTAC, MSI, EVGA, αλλά και στις NVIDIA Founders Edition.

     

    Από τις αναφορές διαφαίνεται ότι τα εν λόγω σφάλματα συμβαίνουν όταν ο αλγόριθμος των RTX 3080 ξεκλειδώνει το boost με χρονισμούς πάνω από 2.0 GHz. Για τέτοια θέματα οι αιτίες μπορούν να είναι αρκετές: ανεπαρκής τροφοδοσία ρεύματος, θερμοκρασίες GPU ή ακόμα και προβλήματα στους drivers (που ίσως είναι και το πιο πιθανό). Μέχρι στιγμής ούτε η Nvidia ούτε και οι AIBs έχουν κάποια επίσημη τοποθέτηση για το πρόβλημα, ενώ στα reviews των γνωστών διαδικτυακών καναλιών δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά, πιθανόν γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα με τις δειγματικές κάρτες που τους στάλθηκαν. 

     

    Η λύση που φαίνεται να λειτουργεί, προς το παρόν, είναι το downclocking των καρτών κατά 50-100 MHz. Δεν είναι ό,τι πιο κομψό για τους κατόχους των νεοφερμένων RTX 3080, αλλά μέχρι να βρεθεί κάποια επίσημη λύση, καλύτερα οι ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις παρά η αστάθεια του συστήματος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.