Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    10Gbps διασύνδεση με Internet, έναντι 55$ στην Ιαπωνία!

    Στην Ιαπωνία, οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες NTT East και NTT West (Nippon Telegraph And Telephone) αύξησαν τις ταχύτητες διασύνδεσης με το Internet για τους οικιακούς πελάτες τους στα 10 Gbps (10.000 Mbps, για όσους θέλουν να συγκρίνουν με τη VDSL που κάποιοι έχουν στην Ελλάδα). Στις HΠΑ ελάχιστοι μόνο τυχεροί μπορούν να έχουν ταχύτητες μέχρι 1 Gbps και αυτό με σημαντικό κόστος. Αυτό, όμως, που είναι αξιοσημείωτο είναι η τιμή που οι Ιάπωνες μπορούν να απολαμβάνουν αυτές τις ταχύτητες: Μόλις 55$ τον μήνα!

     

    Οι παραπάνω πάροχοι στην Ιαπωνία σημειώνουν, βέβαια, ότι τα 10 Gbps είναι το μέγιστο θεωρητικό όριο και οι πελάτες μπορεί να μην επιτυγχάνουν αυτές τις ταχύτητες συνεχώς. Οι NTT East και NTT West δηλώνουν ότι οι πελάτες χρειάζονται αυτές τις ταχύτητες για να μπορούν να απολαμβάνουν 4K και 8K περιεχόμενο, αλλά και εξαιτίας της διάδοσης της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας. Εντυπωσιάζει ακόμα το γεγονός ότι τα 10 Gbps αυτών των πακέτων είναι συμμετρικά, που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να έχουν αυτήν την ταχύτητα τόσο για download, όσο και για upload!

     

    large.Flets-Hikari-Internet.jpg

     

    Οι συνδρομητές χρειάζεται να χρησιμοποιούν ένα FLET's Hikari Cross συμβατό router ή να πληρώνουν επιπρόσθετα 4,48 δολάρια τον μήνα για να πάρουν από τον πάροχο.  Εκτός από την υποστήριξη 10 Gbps, το router επίσης υποστηρίζει WiFi 6. Η υπηρεσία παρέχεται σε επιλεγμένες περιοχές από τα 23 διαμερίσματα του Τόκιο, όπως Adachi, Suginami, Edogawa, Nerima, Setagaya, Katsushika, Ota και Itabashi για την NTT East, ενώ η NTT West καλύπτει περιοχές όπως οι Osaka και Nagoya.

     

    Για τη διασύνδεση με την υπηρεσία, ο συνδρομητής χρειάζεται επίσης να πληρώσει "κόστος κατασκευής", κάτι ανάλογο με τα τέλη σύνδεσης που είναι περίπου 161$.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.