Jump to content



  • UltraB
    UltraB

    Asus Zenfone 5Z - Ένα μεγαλύτερο iPhone από την Asus

    Η  Asus μας παρουσίασε στην έκθεση Mobile World Congress 2018 την νέα της ναυαρχίδα, το Asus Zenfone 5Ζ το οποίο θυμίζει υπερβολικά πολύ το νέο iPhone X της Apple.

     

    Δε θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε την εμφάνιση του καθώς δείχνει αρκετά πανομοιότυπο με το iPhone X της Apple όπως προαναφέραμε. 
    Υπάρχει ένα κομμάτι εσοχής στο επάνω μέρος της οθόνης, το περίφημο "notch", καμπυλωτές μεταλλικές άκρες και μια διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Νομίζω δεν θυμίζουν μόνος σε εμάς το νέο iPhone X, σωστά;

     

    Η τιμή ανέρχεται σε £500, 564€ δηλαδή με την τωρινή ισοτιμία και είναι περίπου το ήμισυ της τιμής του iPhone X.

    Μια τιμή που δεδομένων των χαρακτηριστικών που προσφέρει όπως θα δείτε παρακάτω θα λέγαμε ότι είναι δικαιλογιμένη.

     

    2_asus-zenfone-5z.jpg

     

    Το κορυφαίο μοντέλο της Asus, Zenfone 5Ζ εξοπλίζεται με τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 845, το ίδιο δηλαδή chip που συναντάμε στο νέο Samsung Galaxy S9, 8GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB αποθήκευσης.

     

    Το απλό Zenfone 5 θα πανομοιότυπο αλλά θα χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή χαμηλότερης ισχύος, τον Snapdragon 636, 6GB RAM έναντι των 8GB του 5Z και θα κοστίζει όπως είναι λογικό φθηνότερα σε σχέση με τον μεγάλο του αδερφό με την Asus να μην έχει ανακοινώσει ακόμα την λιανική του τιμή.

     

    5a96ffa219e0b_2_AsusZenfone5Snapdragon.p

    Asus Zenfone 5

     

    Πέρα από τους επεξεργαστές και την μνήμη RAM, το Zenfone 5 και 5Z μοιράζονται τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.

    Και τα δύο διαθέτουν μια οθόνη 6,2 ιντσών με αναλογία 19:9, ανάλυση 2240x1080 pixels και απίστευτα μικρά bezels προσφέροντας αναλογία screen-to-body 90%. Τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 3.300 mAh με γρήγορη φόρτιση και διαθέτουν επίσης μια διπλή κάμερα με τυπικό και ευρυγώνιο φακό. Αυτό που δεν θα βρείτε είναι ασύρματη φόρτιση και κάποιο είδος αδιαβροχοποίησης - δύο πράγματα δηλαδή που συναντάμε στο iPhone X.

     

    Το Zenfone 5Z θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα μέσα στο έτος χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα έρθει στη χώρα μας, όπως και ο μικρός του αδερφός, το Zenfone 5.

     

    Zenfone 5 series specs

    • Qualcomm Snapdragon 845 processor (Zenfone 5Z)
    • Qualcomm Snapdragon 636 processor (Zenfone 5)
    • 8GB RAM, 128/256GB storage (Zenfone 5Z)
    • 4GB RAM, 64GB storage (Zenfone 5)
    • 6.2-inch, 2,160x1,080-pixel screen
    • microSD card expandable
    • 8-megapixel front camera
    • 3,300 mAh battery
    • Android 8.0 Oreo software

     

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.