Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ΕΕ κινείται προς τον έλεγχο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, με νέους κανόνες

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να ελέγξει την «άγρια δύση» των κρυπτονομισμάτων, συμφωνώντας ένα πρωτοποριακό σύνολο κανόνων για τον κλάδο, εντείνοντας την πίεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για να εισαγάγουν περιορισμούς και στις δικές τους αγορές.
    Εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη της Ε.Ε. υπέγραψαν μια συμφωνία αργά την Πέμπτη η οποία περιέχει μέτρα προστασίας από κατάχρηση και χειραγώγηση της αγοράς, καθώς και απαιτώντας από τις εταιρείες που εμπλέκονται με την αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων να παρέχουν λεπτομέρειες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των περιουσιακών τους στοιχείων. «Σήμερα, βάλαμε τάξη στην άγρια δύση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων και θέσαμε σαφείς κανόνες για μια εναρμονισμένη αγορά», δήλωσε ο Stefan Berger, ο Γερμανός ευρωβουλευτής που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναφερόμενος στην πρόσφατη πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων -- η συνολική αξία της αγοράς μειώθηκε από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε λιγότερο από 900 δισεκατομμύρια δολάρια -- ο Berger πρόσθεσε: «Η πρόσφατη πτώση της αξίας των ψηφιακών νομισμάτων μας δείχνει πόσο επικίνδυνο και κερδοσκοπικό είναι και ότι είναι θεμελιώδες να δράσουμε». Ο νόμος για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων (MiCA) αναμένεται να τεθεί σε ισχύ περίπου στα τέλη του 2023. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων δεν υπόκεινται σε έλεγχο, με τους εθνικούς φορείς στην ΕΕ να υποχρεούνται μόνο να επιδεικνύουν ελέγχους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.