Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να αγοράζει Bitcoin κάθε μέρα παρά το γεγονός ότι έχει ήδη χάσει εκατομμύρια

    O πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να αγοράζει ένα Bitcoin κάθε μέρα από την Πέμπτη. Και ενώ ο Bukele δεν έχει πει πότε θα σταματήσουν οι αγορές, είναι πιθανό να συντηρήσει την οικονομική καταστροφή που έχει ήδη προκαλέσει το πείραμα κρυπτονομισμάτων στη χώρα του, με βάση τη μαζική απώλεια που έχει ήδη υποστεί αγοράζοντας bitcoin σε ιστορικό υψηλό πέρυσι.

    «Αγοράζουμε ένα #Bitcoin κάθε μέρα από αύριο», έγραψε ο Bukele στο Twitter την Τετάρτη γύρω στις 11:30 μ.μ. τοπική ώρα Ελ Σαλβαδόρ.

     

     

    Η τρέχουσα τιμή ενός Bitcoin είναι περίπου 16.540 $, μειωμένη κατά 1,5% σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα και 73% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το Bitcoin διαπραγματευόταν σε υψηλό όλων των εποχών πάνω από 68.000 $ τον Νοέμβριο του 2021 όταν το Ελ Σαλβαδόρ αγόραζε μεγάλες ποσότητες Bitcoin.

    Ο Πρόεδρος Bukele έχει ήδη κοστίσει στο Ελ Σαλβαδόρ δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς του Bloomberg News. Το Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει επιβεβαιώσει δημόσια πόσες αγορές bitcoin έχει κάνει η χώρα, αλλά με βάση τα tweets του Bukele μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι αγόρασε 2.381 Bitcoin από την αρχή του πειράματός του. Η τιμή για όλες τις συμμετοχές Bitcoin της χώρας ανέρχεται συνολικά στα 105 εκατομμύρια δολάρια για αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η τρέχουσα αξία είναι περίπου 39,4 εκατομμύρια δολάρια. 

    Το Bitcoin πείραμα του Bukele προκάλεσε την επανειλημμένη πτώση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελ Σαλβαδόρ, με την αξιολόγηση της χώρας να βρίσκεται επί του παρόντος στο CC, λόγω της πιθανότητας αθέτησης υποχρεώσεων ομολόγων που λήγουν το 2023, σύμφωνα με το CoinDesk.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.