Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το στοίχημα Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ λειτουργεί σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας

    Ο υπουργός Οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ υπερασπίστηκε τη στρατηγική της χώρας να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ακόμη και όταν οι επικριτές παροτρύνουν το έθνος να εγκαταλείψει το πείραμα, καθώς ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων έχει μπει πλέον σε bear market. 
    Σχεδόν ένα χρόνο μετά το στοίχημα της χώρας στο Bitcoin, ο Alejandro Zelaya είπε ότι το ψηφιακό νόμισμα έχει φέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε έναν πληθυσμό που δεν έχει πρόσβαση σε αυτές και δημιούργησε προϋποθέσεις για ανάπτυξη του τουρισμού και των επενδύσεων. Αν και η χρήση του ως μέσου ανταλλαγής είναι χαμηλή, είπε ότι παραμένει πιστός στο ψηφιακό χρήμα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει να εκδώσει ένα ομόλογο με υποστήριξη Bitcoin χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. «Για κάποιους, είναι κάτι νέο και κάτι που δεν καταλαβαίνουν εντελώς, αλλά είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει και κερδίζει έδαφος και θα συνεχίσει να υπάρχει τα επόμενα χρόνια», είπε ο Zelaya σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

    Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 2.381 Bitcoin με δημόσια κεφάλαια, τα οποία, σήμερα, αξίζουν περίπου 50% λιγότερο από ό,τι πλήρωσαν οι αρχές για αυτά, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg με βάση τα tweets του προέδρου Nayib Bukele. Μια έρευνα του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις και καταναλωτές στο Ελ Σαλβαδόρ εξακολουθούν να προτιμούν να χρησιμοποιούν σκληρό νόμισμα για να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες και να στέλνουν εμβάσματα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέτρεψε το έθνος να αφαιρέσει το Bitcoin από τη νομική του υπόσταση. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια διευρυμένη διευκόλυνση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Camilo Freedman/Bloomberg
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.