Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Nομοσχέδιο συμμόρφωσης με κυρώσεις για εταιρείες κρυπτονομισμάτων ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

    Η γερουσιαστής των ΗΠΑ Elizabeth Warren (D-Mass.) ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα νέο νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό των εταιρειών κρυπτονομισμάτων από το να συναλλάσσονται με εταιρείες υπό κυρώσεις. Ο νόμος για την ενίσχυση της συμμόρφωσης με τις κυρώσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, που εισήχθη με τους γερουσιαστές Jack Reed (DR.I.), Mark Warner (D-Va.), Jon Tester (D-Mont.) και άλλους, θα επέτρεπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσθέσει εταιρείες κρυπτονομισμάτων που δεν εδρεύουν στις ΗΠΑ στη λίστα κυρώσεων εάν υποστηρίζουν την αποφυγή κυρώσεων.

    «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις σε ξένες εταιρείες κρυπτονομισμάτων που συναλλάσσονται με ρωσικές οντότητες που έχουν υποστεί κυρώσεις και να εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Οικονομικών να ενεργήσει», είπε. Σύμφωνα με ένα προσχέδιο του νομοσχεδίου, η προεδρική διοίκηση θα είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό «οποιουδήποτε αλλοδαπού ατόμου» που λειτουργεί μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή με άλλο τρόπο διευκολύνει τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχει επίσης υποστηρίξει την φοροδιαφυγή κυρώσεων από Ρώσους που κατονομάζονται στις κυρώσεις της λίστας του Office of Foreign Asset Control. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις σε αυτούς τους φορείς εκμετάλλευσης ανταλλαγών εκτός εάν υπήρχε συμφέρον εθνικής ασφάλειας να μην το κάνει. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να απαιτήσει από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στις ΗΠΑ να μην διενεργούν συναλλαγές ή να συνεργάζονται με άλλο τρόπο με διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων που ανήκουν σε άτομα με έδρα στη Ρωσία, εάν αυτό κριθεί ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον. Ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο σχετικά με αυτήν την απόφαση.

    Το νομοσχέδιο φαίνεται να εκτείνεται πέρα από τις ρωσικές κυρώσεις. Μια άλλη διάταξη θα εξουσιοδοτούσε το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) να προσδιορίζει τους χρήστες που πραγματοποιούν συναλλαγές με περισσότερα από 10.000 $ σε κρυπτονομίσματα. "Το αργότερο 120 ημέρες μετά την ημερομηνία θέσπισης αυτού του νόμου, το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων θα απαιτήσει από πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που συμμετέχουν σε συναλλαγες αξίας μεγαλύτερης των 10.000 $ σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω ενός ή περισσότερων λογαριασμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών να υποβάλει αναφορά», ανέφερε το νομοσχέδιο. Ο υπουργός Οικονομικών θα είναι επίσης επιφορτισμένος με τον εντοπισμό ανταλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να διατρέχουν «υψηλό κίνδυνο για αποφυγή κυρώσεων» ή άλλα εγκλήματα και να αναφέρει αυτές τις οντότητες στο Κογκρέσο. "Οποιαδήποτε ανταλλαγή που περιλαμβάνεται στην έκθεση μπορεί να ζητήσει από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων για κατάργηση, η οποία θα χορηγηθεί αφού αποδειχθεί ότι η ανταλλαγή λαμβάνει επαρκή μέτρα για να συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών", ανέφερε το νομοσχέδιο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.