Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    'The Wallet Event': Η χρεοκοπία μιας Crypto Startup που έχασε τη πρόσβαση σε πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων αξίας 38,9 εκατομμυρίων δολαρίων

      Η εταιρεία εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι 98f. Η έρευνα συνεχίζεται.

    Μια νεοφυής επιχείρηση που προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων χρεοκόπησε κυρίως επειδή δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα φυσικό πορτοφόλι κρυπτογράφησης με 38,9 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία επίσης, δεν έγραψε φράσεις ανάκτησης, κλειδώνοντας για πάντα το πορτοφόλι σε κάτι που αποκάλεσε "The Wallet Event" σε δικαστή πτώχευσης.

     

    Η Prime Trust αυτοπαρουσιάζεται ως μια εταιρεία fintech κρυπτογράφησης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις να προσφέρουν συνταξιοδοτικά προγράμματα κρυπτονομισμάτων, διεπαφές know-your-customer, να εξασφαλίσουν ρευστότητα και μια σειρά άλλων υπηρεσιών. Λέει ότι μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, πλατφόρμες πληρωμών και να δημιουργήσουν stablecoins για τους πελάτες της. Τον Ιούνιο, η πολιτεία της Νεβάδα κατέθεσε αίτηση για την κατάσχεση του ελέγχου της εταιρείας επειδή βρισκόταν κοντά στην αφερεγγυότητα. Στη συνέχεια διατάχθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή να διακόψει όλες τις δραστηριότητές της, επειδή φέρεται να χρησιμοποίησε χρήματα πελατών για να καλύψει αιτήματα ανάληψης από άλλες εταιρείες.

     

    Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και, σύμφωνα με την αίτηση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου της, την οποία πρέπει πραγματικά να διαβάσετε ολόκληρη, η εταιρεία προσφέρει μια "ολοκληρωμένη λύση για τους πελάτες που παραμένει απαράμιλλη στην αγορά". Ένα μεγάλο πρόβλημα, μεταξύ των πιο συνηθισμένων προβλημάτων της οικονομίας της κρυπτογράφησης, όπως η "έλλειψη λειτουργικής εποπτείας και εποπτείας των δαπανών" και τα "ρυθμιστικά ζητήματα", είναι το γεγονός ότι έχασε την πρόσβαση σε ένα φυσικό πορτοφόλι στο οποίο διατηρούσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και δεν μπορεί να ξαναμπεί σε αυτό.

     

    "Τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία δημιούργησε "cold-storage" πορτοφόλια για σκοπούς διατήρησης περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που περιλάμβαναν ETH, BTC και κρυπτονομίσματα συμβατά με ERC-20", έγραψε η εταιρεία στην κατάθεσή της. Αποκάλεσε ένα από αυτά τα πορτοφόλια "98f Wallet", επειδή η διεύθυνσή του έληγε σε "98f". Για να ενισχύσει την ασφάλεια, η Εταιρεία δημιούργησε το 98f Wallet έτσι ώστε όσοι μπορούν να "υπογράφουν" (δηλαδή να εγκρίνουν) τις συναλλαγές θα πρέπει να έχουν στη φυσική τους κατοχή φορητές συσκευές υλικού Trezor ή Ledger", αναφέρεται στην κατάθεση.

     

    Στη συνέχεια, η κατάθεση αναφέρει ότι, εάν το πορτοφόλι χαθεί, οι περισσότεροι χρήστες δημιουργούν "seed phrases" που χρησιμεύουν ως εφεδρικοί κωδικοί που επιτρέπουν την εικονική πρόσβαση στο πορτοφόλι: "Πολλοί χρήστες αποθηκεύουν seed phrases σε έντυπα χειρόγραφα χαρτιά, εικόνες και φωτογραφίες. Εάν ένας χρήστης χάσει τόσο τη συσκευή υλικού όσο και τις φράσεις σπόρου, είναι πρακτικά αδύνατο για τον εν λόγω χρήστη να ανακτήσει πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι".

     

    Αντί να καταγράψει τις φράσεις σπόρων, η Prime Trust επέλεξε να τις χαράξει με λέιζερ σε ένα κομμάτι χάλυβα που ονομάζεται "Cryptosteel Hardware", το οποίο ονομάζεται "Wallet Access Devices" στις δικαστικές καταθέσεις και το οποίο μοιάζει με αυτό:

     

    Screenshot 2023-08-25 at 12.22.58 PM.png

     

    Σύμφωνα με την κατάθεση, έχασε αυτές τις συσκευές, γι' αυτό και δεν μπορεί να ξαναμπεί στο πορτοφόλι.

     

    Για αρκετά χρόνια, η εταιρεία έπαιρνε στη συνέχεια καταθέσεις πελατών σε αυτή τη διεύθυνση, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Δεκέμβριο του 2021, "όταν ένας πελάτης ζήτησε μια σημαντική ανάληψη ETH που η εταιρεία δεν μπορούσε να εκπληρώσει [από άλλα πορτοφόλια]", πήγε να την αποσύρει από αυτό το πορτοφόλι υλικού. "Περίπου εκείνη τη στιγμή ανακάλυψαν ότι η εταιρεία δεν διέθετε τις συσκευές πρόσβασης στο πορτοφόλι και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα που ήταν αποθηκευμένο στο πορτοφόλι 98f".

     

    Screenshot-2023-08-25-at-1.48.52-PM.png

     

    Στη συνέχεια, για αρκετούς μήνες, η εταιρεία αναγκάστηκε να "χρησιμοποιήσει συνολικά 76.367.247,90 δολάρια για να αγοράσει ETH για να χρηματοδοτήσει τις αναλήψεις των πελατών". Τα χρήματα που έχουν κολλήσει στο πορτοφόλι αξίζουν σήμερα 38,9 εκατομμύρια δολάρια από τις 22 Αυγούστου, όπως ισχυρίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν ενημέρωσε τις ρυθμιστικές αρχές ή τους πελάτες για το ζήτημα αυτό για μήνες αφότου ανακάλυψε το πρόβλημα.

     

     

    Όλοι οι πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτό πήγε στραβά αναλύθηκαν λεπτομερώς σε μια εξαιρετική ανάρτηση από τον Patrick McKenzie της Stripe.

     

    Η εταιρεία εξακολουθεί να μην έχει λύσει αυτό το ζήτημα: "Η εταιρεία εξακολουθεί να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι 98f", έγραψε. "Η έρευνα συνεχίζεται".

     

    Η Prime Trust ορκίζεται στην κατάθεσή της ότι αυτό ήταν ένα "ανώμαλο" γεγονός και "εξαιρετικά απίθανο να συμβεί ξανά".


    Πηγή
    Φωτογραφία: 404media.co
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.