Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft αρχίζει να μπλοκάρει "μη εξουσιοδοτημένα" χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox

      Η απαγόρευση των χειριστηρίων Xbox τρίτων ενδέχεται να επηρεάσει ανεπίσημα controller και αξεσουάρ

    Η Microsoft αρχίζει να εμποδίζει τη χρήση "μη εξουσιοδοτημένων" χειριστηρίων και αξεσουάρ Xbox στις κονσόλες Xbox. Ο δικτυακός τόπος Resetera εντόπισε μια προειδοποίηση σχετικά με το μπλοκάρισμα την περασμένη εβδομάδα, με ορισμένα χειριστήρια Xbox τρίτων κατασκευαστών να εμφανίζουν πλέον μια προειδοποίηση "το συνδεδεμένο αξεσουάρ δεν είναι εξουσιοδοτημένο" όταν συνδέονται σε μια κονσόλα Xbox. Δεν είναι σαφές αν η Microsoft προσπαθεί να στοχεύσει σε συσκευές προσομοίωσης υλικού ή αν ο κατασκευαστής του Xbox προσπαθεί να προωθήσει το επίσημο πρόγραμμα συνεργατών του.

     

    Ένα σφάλμα έχει πλέον αρχίσει να εμφανίζεται για ορισμένα χειριστήρια Xbox τρίτων κατασκευαστών, μαζί με μια προειδοποίηση που σημειώνει ότι το αξεσουάρ θα αποκλειστεί από την περαιτέρω χρήση μετά από δύο εβδομάδες. "Από τη στιγμή που θα συνδέσετε ένα μη εξουσιοδοτημένο αξεσουάρ και θα λάβετε τον κωδικό σφάλματος 0x82d60002, θα έχετε δύο εβδομάδες για να χρησιμοποιήσετε το αξεσουάρ, μετά το πέρας των οποίων θα μπλοκαριστεί στη συνέχεια από τη χρήση με την κονσόλα", αναφέρει η Microsoft σε ένα σημείωμα υποστήριξης. "Εκείνη τη στιγμή, θα λάβετε τον κωδικό σφάλματος 0x82d60003. Σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα ή τον κατασκευαστή από όπου προμηθευτήκατε το αξεσουάρ για να λάβετε βοήθεια σχετικά με την επιστροφή του".

     

    Τα χειριστήρια Xbox τρίτων κατασκευαστών που αποτελούν μέρος του προγράμματος συνεργατών υλικού "designed for Xbox" δεν επηρεάζονται, αλλά όσα δεν έχουν εγκριθεί επίσημα από τη Microsoft κινδυνεύουν να δημιουργήσουν αυτό το σφάλμα και να μπλοκαριστεί η χρήση τους. Αυτό μπορεί επίσης να εμποδίσει συσκευές προσομοίωσης υλικού τρίτων κατασκευαστών, όπως τα XIM, Cronus Zen και ReaSnow S1, να λειτουργήσουν σε μια κονσόλα Xbox. Αυτοί οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται συνήθως στον υπολογιστή για την παραποίηση των εισόδων του χειριστηρίου, ώστε οι χρήστες ποντικιού και πληκτρολογίου να μπορούν να έχουν τα οφέλη της υποβοήθησης στόχου και της μειωμένης ανάκρουσης από το χειριστήριο σε συνδυασμό με τα οφέλη της κίνησης από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Η Activision, η Bungie και η Ubisoft έχουν προσπαθήσει να μπλοκάρουν αυτές τις συσκευές παραποίησης υλικού, με περιορισμούς και απαγορεύσεις στα Call of Duty, Destiny 2 και Rainbow Six Siege.

     

    Οι συσκευές Cronus αυξάνουν τη δημοτικότητά τους στην κονσόλα και το μπλοκάρισμα της Microsoft θα επηρεάσει πιθανότατα κάποιους από αυτούς τους μη εξουσιοδοτημένους προσαρμογείς. Η Brook Gaming, η οποία κατασκευάζει έναν προσαρμογέα που υποστηρίζει χειριστήρια PlayStation στο Xbox, αναφέρει ότι η συσκευή της επηρεάζεται από το μπλοκάρισμα της Microsoft. Σε μια ανάρτηση στο X (Twitter), η Brook Gaming προειδοποιεί για "λειτουργικές διαταραχές στο εγγύς μέλλον" για μια ποικιλία προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου ενός fighting board, ενός προσαρμογέα χειριστηρίου και ενός προσαρμογέα τιμονιού.

     

     

    Το μπλοκάρισμα της Microsoft θα μπορούσε ωστόσο να επηρεάσει αρνητικά την κοινότητα των fighting games. "Αυτό είναι ουσιαστικά μια θανατική καταδίκη για τα τοπικά fighting game events που τρέχουν στο Xbox, πόσο μάλλον, για άλλους που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μόνο ένα arcade stick", λέει ο Maximilian Dood, το μεγαλύτερο κανάλι fighting game στο YouTube. "Οι μετατροπείς Brook Gaming δεν είναι συσκευές εξαπάτησης. Είναι μια τεράστια ευλογία για την κοινότητα των fighting games. Σας παρακαλούμε να το ξανασκεφτείτε!"

     

    Τα περισσότερα χειριστήρια Xbox τρίτων κατασκευαστών είναι ενσύρματα, καθώς η Microsoft δεν έχει τυπικά παραχωρήσει άδεια χρήσης του πρωτοκόλλου Xbox Wireless σε άλλους προμηθευτές. Η PowerA λάνσαρε το πρώτο επίσημα αδειοδοτημένο ασύρματο χειριστήριο τρίτων για κονσόλες Xbox νωρίτερα φέτος και το Windows Central εικάζει ότι η τελευταία απαγόρευση της Microsoft μπορεί να σχετίζεται με την προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει την έγκριση για ασύρματα χειριστήρια Xbox τρίτων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.