Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Arma 3 εμπλέκεται στην διάδοση ψευδών ειδήσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

      Η εταιρεία προσφέρει κάποιες συμβουλές για την αποφυγή αυτών

    Ο developer του Arma 3, Bohemia Interactive, δήλωσε ότι γνωρίζει την πρόσφατη κυκλοφορία βίντεο που τραβήχτηκαν από το παιχνίδι και χρησιμοποιούνται ψευδώς ως πλάνα από πραγματικές συγκρούσεις.

    Το ανεξάρτητο τσέχικο στούντιο είπε ότι η πρακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, μερικές φορές άθελα τους, και κυρίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    «Αυτά τα βίντεο που δημιουργούνται από χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν viral και κοινοποιούνται μαζικά από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές φορές ακόμη και από διάφορα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ή επίσημους κυβερνητικούς θεσμούς παγκοσμίως», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog.

    Ενώ το Arma 3 λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική σύγκρουση το 2035, προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων τροποποίησης που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται προσαρμοσμένα στρατιωτικά σενάρια, όπλα, οχήματα και λειτουργίες παιχνιδιού.

    «Βρήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να συνεργαστούμε ενεργά με κορυφαία μέσα ενημέρωσης και επαληθευτές γεγονότων (όπως το AFP, το Reuters και άλλοι), που έχουν καλύτερη εμβέλεια και την ικανότητα να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη διάδοση ψευδών ειδήσεων».

    Η ανάρτηση ιστολογίου της Bohemia περιλαμβάνει επίσης μια λίστα από πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεχωρίσουν τα βίντεο εντός παιχνιδιού από τα πλάνα του πραγματικού κόσμου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.