Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Steam έρχεται επίσημα στο Chrome OS

    Αυτό μπορεί να μοιάζει με deja vu επειδή η ίδια η Google διέρρευσε κατά λάθος αυτήν την ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την κυκλοφορία του Steam OS στο Chrome OS. Πριν ξεκινήσετε να το εγκαταστήσετε, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις: Αυτή είναι ακόμα μια έκδοση άλφα και διαθέσιμη μόνο στο πιο πειραματικό και ασταθές κανάλι των προγραμματιστών Chrome OS. Ο αριθμός των υποστηριζόμενων συσκευών είναι επίσης περιορισμένος, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον 8 GB μνήμης, επεξεργαστή Intel Core i5 ή i7 11ης γενιάς και Intel Iris Xe Graphics.

    Πρόκειται για μια σχετικά high end διαμόρφωση για συσκευές που γενικά προορίζονται να είναι οικονομικές. Επίσης, αν το σκεφτείτε, μπορείτε πλέον να παίζετε παιχνίδια σε συσκευές Chrome OS που προορίζονται κυρίως για επαγγελματίες χρήστες.

    Η λίστα των υποστηριζόμενων παιχνιδιών είναι επίσης περιορισμένη, αλλά περιλαμβάνει παιχνίδια όπως τα Portal 2, Skyrim, The Witcher 3: Wild Hunt, Half-Life 2, Stardew Valley, Factorio, Stellaris, Civilization V, Fallout 4, Dico Elysium και Untitled Goose Game . Η πλήρης λίστα με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια βρίσκεται εδώ.

    Μερικές φορές θα πρέπει να ρυθμίσετε τα γραφικά σας σε μεσαία ή χαμηλότερα για να λειτουργήσουν αυτά τα παιχνίδια, αλλά δεν πίστευα ότι θα βλέπαμε την ημέρα που οι άνθρωποι έπαιζαν The Witcher στο Chrome OS. Όμως, δεδομένου ότι το Steam έχει βελτιώσει σημαντικά την υποστήριξη Linux τα τελευταία χρόνια και το Chrome OS έχει προσγειωθεί σε πιο ισχυρές συσκευές, ούτως ή άλλως ήταν μάλλον θέμα χρόνου. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα αγοράσουν συσκευές Chrome OS μόνο για παιχνίδι — και η λίστα των υποστηριζόμενων παιχνιδιών είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο — αλλά είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι σύντομα θα μπορείτε να χαλαρώσετε με μία ώρα (ή 10 ώρες) με το παιχνίδι Factorio μετά από την εργασία σας σε ένα επαγγελματικό ταξίδι ή κατά τη διάρκεια ενός βαρετού μαθήματος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.