Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Για πρώτη φορά όλες οι ταινίες του franchise Star Trek διατίθενται σε 4K HDR

      13 ταινίες του franchise Star Trek είναι διαθέσιμες σε 4K, Dolby Vision και Dolby Atmos.

    Για πρώτη φορά, μπορείτε τώρα να αγοράσετε ή να νοικιάσετε κάθε ταινία Star Trek στα τελευταία πρότυπα 4K και HDR. Αυτό περιλαμβάνει και τις έξι ταινίες που βασίζονται στο αρχικό καστ της σειράς, και τις τέσσερις με το καστ της Επόμενης Γενιάς, καθώς και τις πιο πρόσφατες ταινίες του J.J. Abrams.

     

    Στις 4 Απριλίου, η Paramount κυκλοφόρησε ένα σετ UltraHD Blu-ray που περιλάμβανε τις ταινίες Star Trek: Generations, Star Trek: First Contact, Star Trek: Insurrection και Star Trek: Nemesis μαζί με διάφορα ειδικά χαρακτηριστικά. Το σετ σηματοδοτεί την πρώτη φορά που αυτές οι ταινίες είναι διαθέσιμες σε home video έκδοση 4K και HDR. Παράλληλα με τις Blu-ray, οι ταινίες έγιναν επίσης διαθέσιμες σε on-demand storefronts, όπως η εφαρμογή Apple TV.

     

    Πέρυσι, οι ταινίες της αρχικής σειράς (Star Trek: The Motion Picture, Star Trek II: The Wrath of Khan, Star Trek III: The Search for Spock, Star Trek IV: The Voyage Home, Star Trek V: The Final Frontier και Star Trek VI: The Undiscovered Country) έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης. Οι ταινίες επανεκκίνησης (Star Trek, Star Trek Into Darkness και Star Trek Beyond) είναι εδώ και καιρό διαθέσιμες σε σύγχρονες υψηλές αναλύσεις.


    Έτσι, από αυτή την εβδομάδα, και οι 13 ταινίες Star Trek που κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους είναι επιτέλους διαθέσιμες σε 4K και HDR. Οι τελευταίες κυκλοφορίες υποστηρίζουν επίσης το πρότυπο ήχου Dolby Atmos εκτός από το Dolby Vision HDR. Όμως, μεγάλα τμήματα των κλασικών τηλεοπτικών σειρών Trek δεν είναι καν διαθέσιμα σε HD, πόσο μάλλον σε 4K ή HDR. Και οι τρεις σεζόν της Αρχικής Σειράς και οι επτά της Επόμενης Γενιάς κυκλοφόρησαν σε Blu-ray και ψηφιακά HD τα τελευταία χρόνια, καθώς και το Enterprise και η Σειρά κινουμένων σχεδίων, ενώ όλες οι νέες σειρές της Paramount+ είναι σε HD. Αλλά το Deep Space Nine και το Voyager εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα μόνο σε τυπική ευκρίνεια.

     

    Ένα ντοκιμαντέρ για το Deep Space Nine που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια περιείχε μικρά τμήματα σε αναβαθμισμένη ανάλυση HD για να δείξει τι θα μπορούσε να γίνει και έχουν υπάρξει σχέδια θαυμαστών για να γίνει το ίδιο και με την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει μεγάλη κίνηση για ένα επίσημο έργο αναβάθμισης ολόκληρης της σειράς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Paramount
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.