Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    H HP εξαγόρασε το τμήμα εκτυπωτών της Samsung έναντι 1.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Η Samsung, μετά από αρκετές φήμες που κυκλοφόρησαν ευρέως τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε και επίσημα ότι πούλησε το τμήμα των εκτυπωτών της στην HP, έναντι του ποσού των 1.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


    Η HP δήλωσε ότι με αυτήν την εξαγορά σκοπεύει να "διαταράξει και να επανεφεύρει" το κομμάτι αυτό της αγοράς, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο όμως "δεν έχει καινοτομήσει εδώ και δεκαετίες".

     

    "Τα φωτοαντιγραφικά είναι παλιά και πολύπλοκα μηχανήματα με δεκάδες ανταλλακτικά τα οποία χρειάζονται συχνή συντήρηση", δήλωσε η HP, προφανώς ικανοποιημένη που ανέλαβε αυτόν τον τομέα. Η συμφωνία αυτή είναι η μεγαλύτερη στον τομέα των εκτυπωτών στην ιστορία της HP, με τη Samsung να διαχωρίζει το τμήμα εκτυπωτών μαζί με τους 6,000 εργαζομένους σε μία νέα εταιρία η οποία θα μεταβιβαστεί εξολοκλήρου στην HP. Η Samsung θα συνεχίζει να πουλάει τους εκτυπωτές της στην Κορέα με το όνομά της αλλά θα τους αγοράζει πια από την HP.

     

    Samsung-930x589.jpg

     

    Παράλληλα με την πώληση αυτή, η Samsung ανακοίνωσε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Jay Y. Lee, γιος του νοσηλευόμενου εδώ και δύο χρόνια προέδρου Kun-Hee Lee, θα οριστεί ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.  

     

    Ο Kun-Hee Lee οδήγησε την εταιρία από μία ασήμαντη "φτηνή"¨εταιρία σε έναν κολοσσό ο οποίος έχει τζίρο ίσο με το ένα πέμπτο του ακαθαρίστου εγχώριου προϊόντος της Νότιας Κορέας, όχι όμως χωρίς τις γνωστές κατηγορίες για διαφθορά. Ο νεότερος Lee αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου με τον θάνατο του πατέρα του.


     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.