Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Intel ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάτι "μεγάλο" στις 2 Σεπτεμβρίου

    H Intel έστειλε προσκλήσεις στον ειδικό τύπο για μια σημαντική ανακοίνωση, μάλλον διαδικτυακή, που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου. Στην πρόσκληση δεν αναφέρεται καμία λεπτομέρεια πέρα από μία μόνο γραμμή "We have something big to share...". To "big" μπορεί να έχει την έννοια του "μεγάλου" ή την έννοια του "σπουδαίου". Στο Verge πιστεύουν ότι πρόκειται για την ανακοίνωση των επεξεργαστών "Tiger Lake" για τα laptop που είναι και "μεγάλοι" σε μέγεθος και "σπουδαίοι" με τις φημολογούμενες επιδόσεις τους. Άλλωστε η Intel έχει δηλώσει στους κατασκευαστές ότι οι "Tiger Lake" έρχονται το φθινόπωρο.

     

    large.U66DpcTcqZl6OYGk.jpg

     

    Άλλοι εκπρόσωποι του ειδικού τύπου πιστεύουν ότι πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι που θα έχει σχέση με το desktop, είτε με την μορφή performance preview είτε με τη μορφή teaser, πιθανόν σε σχέση με τους 11ης γενιάς "Rocket Lake-S" για το desktop. Γιατί όμως τον Σεπτέμβρη; Διότι τόσο η AMD όσο και η Nvidia θα είναι απασχολημένες με την ανακοίνωση και κυκλοφορία των GPUs νέας γενιάς (RDNA2 και Ampere), ενώ παράλληλα η AMD θα ετοιμάζεται να ανακοινώσει και τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 που θα εκτοξεύσουν τις επιδόσεις της πλατφόρμας AM4. Εάν η Intel, λοιπόν, ανακοινώσει τους "Rocket Lake-S" πρώτη, τότε θα μπορεί να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με την αύξηση στο IPC που θα φέρουν οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές μετά από 5 χρόνια για την Intel. Οι "Rocket Lake" θα χρησιμοποιούν πυρήνες "Cypress Cove" που θα είναι ουσιαστικά backported πυρήνες "Willow Cove", αλλά σχεδιασμένοι για τα 14nm. 

     

    Το Φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους PC enthusiasts...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.