Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Έρχονται οθόνες αφής στο οικοσύστημα των υπολογιστών της Apple;

    Μετά από χρόνια άρνησης, η Apple ενδέχεται να αναπτύσσει οθόνες αφής για τους υπολογιστές της, σύμφωνα με το Bloomberg. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της σε φορητούς υπολογιστές MacBook Pro από το 2025. Το Pro θα εξακολουθούσε να έχει ένα παραδοσιακό πληκτρολόγιο και ένα trackpad, αλλά η οθόνη του θα επέτρεπε στους χρήστες να χειριστούν το laptop σαν ένα iPad ή ένα iPhone. Η Apple ενδέχεται να επεκτείνει την υποστήριξη οθόνης αφής σε άλλα μοντέλα.

    Η Apple είναι πάντα αντίθετη στην ενσωμάτωση οθονών αφής, σε φορητούς υπολογιστές. Σε μια εκδήλωση παρουσίασης το 2010, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, είπε ότι η εταιρεία είχε κάνει πολλές δοκιμές και διαπίστωσε ότι η χρήση οθονών αφής σε κάθετη επιφάνεια όπως μια οθόνη ήταν «εργονομικά χάλια».

    «Οι επιφάνειες αφής δεν πρέπει να είναι κάθετες», είπε ο Jobs. "Δείχνει καλό, αλλά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, αρχίζεις να κουράζεσαι. Και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το χέρι σου θέλει να πέσει. Δεν λειτουργεί."

    Από τότε, οι οθόνες αφής έχουν προστεθεί σε πολλές άλλες μάρκες φορητών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Surface και Samsung Galaxy.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Justin Sullivan/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.