Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Βελτίωση της εικόνας των παιχνιδιών με νέα τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης από την Nvidia

    Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης για παιχνίδια της Nvidia περιλαμβάνει ένα εργαλείο που θα μπορούσε να επιτρέψει τη βελτίωση της ποιότητας εικόνας των παιχνιδιών που μπορεί να τρέξει η κάρτα γραφικών σας, ενώ παράλληλα φέρει και βελτιστοποιήσεις για το παιχνίδι God of War για PC.
    Η τεχνολογία ονομάζεται Deep Learning Dynamic Super Resolution ή DLDSR και η Nvidia λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα "περισσότερα παιχνίδια" να φαίνονται πιο ευκρινή, εκτελώντας τα σε υψηλότερη ανάλυση από αυτήν που υποστηρίζει η οθόνη σας. Το DLDSR βασίζεται στην τεχνολογία Dynamic Super Resolution της Nvidia, η οποία υπάρχει εδώ και χρόνια. Ουσιαστικά, το κανονικό παλιό DSR αποδίδει ένα παιχνίδι σε υψηλότερη ανάλυση από αυτή που μπορεί να αντέξει η οθόνη σας και στη συνέχεια μειώνει την κλίμακα στην εγγενή ανάλυση της οθόνης σας. Αυτό οδηγεί σε μια εικόνα με καλύτερη ευκρίνεια, αλλά συνήθως συνοδεύεται από πτώση στην απόδοση (επειδή ζητείται από τη GPU να κάνει περισσότερη δουλειά). Έτσι, για παράδειγμα, εάν είχατε μια κάρτα γραφικών με δυνατότητα εκτέλεσης ενός παιχνιδιού σε ανάλυση 4K, αλλά είχατε μόνο μια οθόνη 1440p, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το DSR για να αυξήσετε τη καθαρότητα της εικόνας στο παιχνίδι.

    Το DLDSR υιοθετεί την ίδια ιδέα και ενσωματώνει AI που μπορεί επίσης να βελτιώσει την εικόνα. Σύμφωνα με τη Nvidia, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αυξηθεί η ανάλυση λιγότερο (και επομένως να χάσετε λιγότερη απόδοση) ενώ θα υπάρχουν παρόμοιες βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας με μεγαλύτερο upscale με την παλαιότερη τεχνολογία.

     

    nvidia_dldsr_ai_deep_learning_dynamic_super_resolution_performance_image_quality_comparison.0.webp

     

    Σε πραγματικούς αριθμούς, η Nvidia ισχυρίζεται ότι θα έχετε ποιότητα εικόνας παρόμοια με την τετραπλάσια ανάλυση χρησιμοποιώντας DSR με μόνο 2,25 φορές την ανάλυση με το DLDSR. Η Nvidia δίνει ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Prey: Digital Deluxe του 2017 που τρέχει σε οθόνη 1080p: Το 4x DSR τρέχει στα 108 FPS, ενώ το 2,25x DLDSR παίρνει 143 FPS, μόνο δύο καρέ ανά δευτερόλεπτο πιο αργά από ό,τι εκτελείται σε εγγενή ανάλυση 1080p.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.