Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Γιατί το υποβρύχιο του Τιτανικού χρησιμοποίησε ένα χειριστήριο βιντεοπαιχνιδιών αξίας $40;

      Τα Gamepads είναι τόσο καλά στον έλεγχο πραγμάτων, που ο στρατός των ΗΠΑ τα χρησιμοποιεί συχνά.

    Ένα μικροσκοπικό υποβρύχιο που ελέγχεται με ένα gamepad εξαφανίστηκε αφού ξεκίνησε για να επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού. Το διαδίκτυο έχει εμμονή με το Titan, ένα υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Καναδά με πέντε άτομα στο σκάφος, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Hamish Harding.


    Οι αναφορές μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου έχουν δείξει μια σειρά από λόγους που υποδηλώνουν ότι η αποστολή -μέσα σε έναν στενό σωλήνα με λίγες ανέσεις- δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Πολλοί εστιάζουν συγκεκριμένα στο γεγονός ότι το υποβρύχιο πιλοτάρεται με ένα ελαφρώς τροποποιημένο ασύρματο Gamepad Logitech G F710 (MSRP $39,99).  "Τρέχουμε όλο το πράγμα με αυτό το χειριστήριο παιχνιδιού", δήλωσε ο Stockton Rush, διευθύνων σύμβουλος της Oceangate, στον David Pogue του CBS Sunday Morning νωρίτερα φέτος, με τον δημοσιογράφο να απαντάει:

    Έλα τώρα. Φαίνεται ότι αυτό το υποβρύχιο έχει φτιαχτεί με πατέντες επιπέδου "ΜακΓκάιβερ". Βάζετε σωλήνες οικοδομής ως έρμα".

     

    Από τότε που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο, ο κόσμος κοροϊδεύει τη χρήση από την OceanGate ενός χειριστηρίου παιχνιδιών μεσαίας κατηγορίας. Όμως έχει γίνει όλο και πιο συνηθισμένο για τον έλεγχο σοβαρού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τανκς και των υποβρυχίων, να χρησιμοποιούνται έτοιμα ή ελαφρώς τροποποιημένα χειριστήρια βιντεοπαιχνιδιών. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναπτύσσει επί του παρόντος χειριστήρια Xbox στα υποβρύχια του ως αντικαταστάτες των ογκωδών μοχλών πτήσης που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των περισκοπίων και των φωτονικών ιστών. Σε αυτή την περίπτωση, τα χειριστήρια Xbox δεν ελέγχουν ολόκληρο το υποβρύχιο, αλλά μόνο ένα μέρος του. Αλλά τα gamepads ελέγχουν πολύ περισσότερα από άλλα στρατιωτικά μηχανήματα.

     

    1687276260873-4207060.webp


    Τα χειριστήρια είναι εξαιρετικές έτοιμες λύσεις επειδή είναι φθηνά και οι πρόσφατα νεοσύλλεκτοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτά. Δεν είναι μόνο τα υποβρύχια. Ο αμερικανικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει χειριστήρια Xbox για να χειρίζεται ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών. Ο βρετανικός στρατός έχει αναπτύξει ένα όχημα παντός εδάφους χωρίς οδηγό που ελέγχεται από ένα χειριστήριο Xbox. Στο Ισραήλ, υπάρχει ένα τανκ που χρησιμοποιεί ένα χειριστήριο Xbox.  Όταν οι στρατιωτικοί ανά το κόσμο δεν χρησιμοποιούν ένα χειριστήριο που κατασκευάζεται ειδικά για βιντεοπαιχνίδια, αντιγράφουν τον σχεδιασμό του. Το M-SHORAD του αμερικανικού στρατού, ένα όχημα μάχης, διαθέτει ένα μπεζ χειριστήριο που μοιάζει με μπεζ gamepad του N64. Το χειριστήριο πυρός για το άρμα Challenger 2 μοιάζει επίσης με χειριστήριο παιχνιδιού.

     

     

    Οι στρατοί και οι σχεδιαστές οχημάτων χρησιμοποιούν σχέδια εμπνευσμένα από gamepad και gamepad, επειδή τα χειριστήρια βιντεοπαιχνιδιών είναι εξαιρετικά στον, λοιπόν, έλεγχο. Πρόκειται για ένα σχέδιο με το οποίο είναι εξοικειωμένος ο περισσότερος κόσμος, ακόμη και αν δεν παίζει παιχνίδια. Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τι συνέβη στον Titan, αλλά πιθανότατα δεν ήταν θέμα με το χειριστήριο της Logitech. Πάρα πολλά άλλα πράγματα μπορούν να πάνε τόσο καταστροφικά στραβά όταν ταξιδεύεις υποβρυχίως. Ένα ρήγμα στο κύτος, η απώλεια καυσίμων ή η διαρροή σε ένα δοχείο οξυγόνου είναι πιο πιθανοί ένοχοι.


    Πηγή
    Φωτογραφία: MEGA, AMAZON
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.