Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Επαγγελματίας επισκευαστής καρτών γραφικών αποκαλύπτει προβλήματα σε 19 Κάρτες Γραφικών GeForce RTX 4090

      Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει ελάττωμα στο σχεδιασμό της πλακέτας ή αν η βλάβη προέρχεται από λάθος του χρήστη.

    Ο γνωστός επαγγελματίας επισκευαστής και δημιουργός περιεχομένου στο YouTube, NorthridgeFix, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα εντυπωσιακό πρόβλημα όταν έλαβε 19 κάρτες γραφικών GeForce RTX 4090 από έναν πελάτη. Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε, η πλειονότητα αυτών των καρτών παρουσίαζε ραγίσματα στα PCB κοντά στο δάκτυλο συγκράτησης της κάρτας PCIe.

     

     

    Αν και η προέλευση της ζημιάς δεν είναι αμέσως φανερή, το πρόβλημα των ραγισμένων PCB σε νέες, βαριές GPU φαίνεται να είναι ένα γενικότερο φαινόμενο. Ο NorthridgeFix αναρωτήθηκε για την αιτία των προβλημάτων, λέγοντας ότι για κάτι τέτοιο υπεύθυνοι μπορεί να είναι ο χρήστης, ο κατασκευαστής ο σχεδιαστής ή ακόμα η μη σωστή επιλογή υλικών (δεν άφησε και κάτι απέξω). Αναρωτήθηκε επίσης αν αυτή η παρτίδα ελαττωματικών καρτών Asus και Gigabyte (ρωγμές υπάρχουν μόνο στις πλακέτες Asus) θα μπορούσε να προέρχεται από έναν κατασκευαστή συστημάτων που δεν εφάρμοσε σωστή υποστήριξη στην GPU. Μια άλλη πιθανότητα ήταν ότι τα συστήματα PC παραδόθηκαν με εγκατεστημένες κάρτες γραφικών RTX 4090 και αντιμετωπίστηκαν πρόχειρα κατά τη μεταφορά (ποδόσφαιρο ή wrestling με τα κουτιά).

     

    Η GeForce RTX 4090, μια κάρτα γραφικών εξαιρετικής ισχύος, κατασκευάζεται με PCB που αποτελείται από 12-15 στρώματα, με κάθε στρώμα φιλοξενώντας πολύπλοκα ηλεκτρικά στοιχεία. Στον έλεγχο των 19 καρτών, κάθε ρήγμα στο PCB διαγνώζοταν ως "no fix" λόγω του υψηλού κόστους επισκευής. Ο NorthridgeFix εκτιμά ότι οι κάρτες αυτές πιθανόν αγοράστηκαν μέσω eBay, με τον αγοραστή να ελπίζει σε εύκολη επισκευή και περαιτέρω πώληση με κέρδος. Όπως και να έχει, οι "νεκρές" κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δωρητές εξαρτημάτων όπως καλύμματα, ανεμιστήρες, VRAM και άλλα, προωθώντας την ανακύκλωση. Όσον αφορά το εάν αυτές οι ρωγμές στα PCB μπορούν να επισκευαστούν, ο NorthridgeFix επισημαίνει ότι ο χρόνος και το κόστος επισκευής σε πολλαπλά στρώματα PCB δεν αξίζουν τον κόπο.

     

     

    Το πρόβλημα των ρωγμών PCB σε κάρτες γραφικών φαίνεται να υπάρχει εδώ και καιρό, με επαγγελματίες όπως ο Louis Rossman να έχουν αναφέρει παρόμοια θέματα σε προηγούμενες περιπτώσεις. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.