Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η αστυνομία του Τόκιο έχασε δύο δισκέτες με προσωπικά δεδομένα πολιτών

    Θυμάστε που είχαμε αναφέρει ότι το Τόκιο αποχαιρετά τις δισκέτες 3.5"; Σήμερα έγινε γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες, το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας (MPD) έχασε δύο δισκέτες που περιείχαν προσωπικές πληροφορίες για 38 άτομα που είχαν κάνει αίτηση για δημόσια στέγαση στο τομέα Meguro του Τόκιο. Το γραφείο τομέα, βάσει συμφωνίας από το 2012 για εγκληματολογικό έλεγχο αιτούντων για δημόσια στέγαση, είχε παράσχει τις προσωπικές πληροφορίες στο Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας, για να διενεργήσει τον έλεγχο.

    Η αστυνομία είπε ότι καμία διαρροή ή κακή χρήση των πληροφοριών δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το τρίτο τμήμα ελέγχου του οργανωμένου εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκυο, τα ονόματα, οι ημερομηνίες γέννησης και το φύλο 38 ανδρών ηλικίας 20 έως 80 ετών που είχαν υποβάλει αίτηση για στέγαση από το τομέα Meguro καταγράφηκαν στις δισκέτες. Κανένας από αυτούς δεν ήταν προφανώς συνδεδεμένος με συμμορίες.

    Η αστυνομία παρέλαβε τις δισκέτες από την πτέρυγα τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2021 για να πραγματοποιήσει ελέγχους ιστορικού και τις κράτησε στην κλειδωμένη αποθήκη του τμήματος. Η απώλεια των δίσκων προέκυψε όταν ένας υπάλληλος του τομέα Meguro έκανε νέα έρευνα στο αστυνομικό τμήμα στις 7 Δεκεμβρίου και η αστυνομία αναζήτησε τις δισκέτες για να τις επιστρέψει. Η αστυνομία λέει ότι μπορεί και να έχουν πεταχτεί κατά λάθος. Και μπράβο τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.