Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η αύξηση των τιμών της NVIDIA επεκτείνεται στις κάρτες γραφικών entry-level

      Η NVIDIA φέρεται να αυξάνει τις τιμές για τις GeForce κατά 10%, στις δημοφιλείς σειρές RTX 4060, RTX 3060 και GTX 1650.

    Σε μια πρόσφατη άνοδο που απηχεί τον ενθουσιασμό γύρω από τα τσιπ TN της NVIDIA, οι τιμές των καρτών γραφικών για παιχνίδια έχουν αυξηθεί, σηματοδοτώντας μια ευρύτερη τάση της αγοράς. Μετά την αύξηση της τιμής της ναυαρχίδας RTX 4090, οι αναφορές δείχνουν ότι η ανοδική τάση έχει εξαπλωθεί σε μοντέλα entry-level, όπως οι σειρές RTX 4060, 3050 και GTX 1650, με αυξήσεις έως και 10%. Οι συνεργάτες της AIB, όπως οι ASUS, MSI και GIGABYTE, αναμένεται να επωφεληθούν από αυτές τις αυξήσεις.

     

    Επιβεβαιώνονται από τους προμηθευτές καρτών γραφικών, οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών στα μοντέλα entry-level δεν θα είναι ομοιόμορφη, όσον αφορά τα μοντέλα και τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες θα διατεθούν. Ωστόσο, η έκταση των αυξήσεων των τιμών ποικίλλει ανάλογα με τις στρατηγικές πωλήσεων των επιμέρους εμπορικών σημάτων, με την ηπειρωτική Κίνα να βιώνει κυρίως μια μέση αύξηση σχεδόν 10%.

     

    Οι γνώστες του κλάδου αποδίδουν την αύξηση των τιμών στη μειωμένη προσφορά μοντέλων όπως η RTX 4060 Ti, σε συνδυασμό με τα εξαντλημένα αποθέματα της αγοράς από το προηγούμενο κύμα. Η στρατηγική της NVIDIA για περιοδικές σημαντικές αναβαθμίσεις, με παράδειγμα την πρόσφατη κυκλοφορία της κάρτας γραφικών RTX 3050 6GB entry-level, επηρεάζει περαιτέρω τη δυναμική της αγοράς. Καθώς η NVIDIA εστιάζει στη ζήτηση AI, η οποία είναι ισχυρή από πέρυσι, οι συνεργάτες πλακετών όπως η ASUS, η MSI και η Gigabyte θα επωφεληθούν από τις αυξημένες τιμές και την αναμενόμενη αύξηση των αποστολών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: udn.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.