Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η επερχόμενη GPU B100 της Nvidia έχει "μεγάλες ορέξεις" σε ισχύ, αποκαλύπτει ο COO της Dell

    Η Nvidia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την GPU B100 αργότερα μέσα στο έτος και σύμφωνα με τον Jeff Clarke, COO της Dell Technologies, πρόκειται για μια μονάδα ισχύος με σημαντική αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας. Η B100 αναμένεται να καταβροχθίζει 1.000 watt, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, την H100. Ο Clarke διαβεβαίωσε τους επενδυτές κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της Dell ότι η υγρή ψύξη μπορεί να μην είναι απαραίτητη για να τιθασευτεί η θερμότητα της B100, προσφέροντας αισιοδοξία για τις επιδόσεις της GPU.

     

    Ο Clarke υπαινίχθηκε επίσης ένα άλλο μοντέλο, το B200, για το οποίο πιστεύει ότι θα απαιτείται ο χειρισμός GPU 1.000 watt. Αν και δεν περιγράφεται ρητά στον οδικό χάρτη της Nvidia για το φθινόπωρο, εικάζεται ότι ο Clarke μπορεί να αναφέρεται στο GB200 Superchip, που συνδυάζει την Grace CPU της Nvidia με την B100 GPU. Υποθέτοντας ότι η κυκλοφορία θα είναι σε ρυθμό ενός έτους, η θερμική ισχύς σχεδιασμού (TDP) του GB200 θα μπορούσε να κυμαίνεται γύρω στα 1.300 Watt, μια αύξηση 30% σε σχέση με τον προκάτοχό του.

     

    Παρά τις ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις GPU, η Nvidia είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τις GPU H200 το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ η B100 αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα μέσα στο έτος. Η H200, που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2023, διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις με μνήμη HBM3e έως και 141GB, παρέχοντας σημαντικό εύρος ζώνης 4,8TB/sec. Αν και η Nvidia αναμένει αυξημένες αποστολές το 2024, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί στην προσφορά μπορεί να παραμείνουν ακόμη και με την εισαγωγή νέων επιταχυντών.

     

    Η Nvidia παραμένει σιωπηλή σχετικά με την αρχιτεκτονική Blackwell, αλλά το επικείμενο συνέδριο GTC θα μπορούσε να ρίξει φως στις λεπτομέρειες. Καθώς ο τεχνολογικός κόσμος περιμένει με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες, η Dell βλέπει το B100 ως μια ευκαιρία να παρουσιάσει την τεχνογνωσία της σε εναλλακτικές λύσεις ψύξης σε κλίμακα, δίνοντας έμφαση στις καινοτομίες στη χημεία των υγρών, στις εργασίες διασύνδεσης, στην τηλεμετρία και στη διαχείριση ισχύος.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Reddit
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.