Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα έκδοση του macOS θα μπλοκάρει τη χρήση συσκευών USB-C χωρίς την έγκριση του χρήστη

    Μια νέα δυνατότητα ασφαλείας στο επερχόμενο macOS 13 Ventura της Apple θα αποκλείει αυτόματα την επικοινωνία νέων συσκευών USB-C με το λειτουργικό σύστημα μέχρι να εγκριθεί το αξεσουάρ από τον χρήστη. Η Apple δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα δυνατότητα ασφαλείας στις σημειώσεις κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού της, η οποία φαίνεται να στοχεύει στην προστασία των νεότερων φορητών υπολογιστών Apple που χρησιμοποιούν τα εξατομικευμένα τσιπ M1 ή M2 της από δυνητικά κακόβουλα αξεσουάρ.

    Σύμφωνα με την περιγραφή της Apple, η δυνατότητα θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και θα απαιτεί από τον χρήστη να εγκρίνει ένα αξεσουάρ USB-C προτού μπορέσει να "μιλήσει" στο λειτουργικό σύστημα -- ουσιαστικά θα είναι ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη που θα ζητά την άδεια από τον χρήστη. Η Apple λέει ότι αυτό δεν ισχύει για μετασχηματιστές ρεύματος, αυτόνομες οθόνες και συνδέσεις σε εγκεκριμένο hub, ενώ οι συσκευές θα μπορούν να φορτιστούν ακόμα και αν δεν εγκριθεί το αξεσουάρ από το χρήστη. Η Apple λέει ότι τα αξεσουάρ που είναι ήδη συνδεδεμένα θα λειτουργήσουν αυτόματα μετά την ενημέρωση στο νέο λογισμικό macOS.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Jack Carter/Unsplash
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.