Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η σειρά RX 7900 της AMD σημειώνει αύξηση πωλήσεων στην Κίνα μετά τους περιορισμούς εξαγωγών της NVIDIA

    Ένα κάπως αναμενόμενο αποτέλεσμα της απαγόρευσης εξαγωγής των GPU RTX 4090 στην Κίνα στις 17 Νοεμβρίου ήταν ότι οι κορυφαίες προτάσεις της AMD, για τις οποίες πρόσφατα κυκλοφόρησε η φήμη ότι σύντομα θα έχουν την ίδια μοίρα, πωλούνται ταχύτερα από όσο μπορεί να τις κατασκευάσει η AMD ή οι συνεργάτες της. Προβλέποντας τα χειρότερα, ορισμένοι κατασκευαστές ΟΕΜ, όπως η Dell, φέρονται να έχουν ήδη θέσει τους δικούς τους αυτοεπιβαλλόμενους περιορισμούς στην εξαγωγή τόσο των καρτών Radeon όσο και των καρτών Instinct στην Κίνα. Εν τω μεταξύ, insiders σε κανάλια χονδρικής δεν έχουν λάβει ακόμη καμία επίσημη προειδοποίηση ότι δεν μπορούν πλέον να πωλούν RX 7900 XTX ή XT σε DIY αγορές, ωστόσο οι πωλητές και οι καταναλωτές αισθάνονται μια επερχόμενη καταιγίδα και μη μπορώντας να αποκτήσουν την RTX 4090 αγοράζουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις high end Radeon.

     

    Λέγεται ότι η παραγωγική ικανότητα της AMD για αυτό το απροσδόκητο κύμα πωλήσεων ήταν υποτονική και η προμήθεια σε κινέζους συνεργάτες πλακετών ήταν μικρή. Αυτή η έλλειψη εισερχόμενης καρτών Radeon RX 7900 XTX και XT, με περιορισμούς ή χωρίς, δημιουργεί έλλειψη καρτών στην Κίνα που αναμένεται να επηρεάσει το υπόλοιπο του 4ου τριμήνου του 2023 και μεγάλο μέρος του 1ου τριμήνου του 2024. Καθώς δεν αναμένονται άμεσοι περιορισμοί για τις κορυφαίες κάρτες της AMD, είναι πιθανό να αντιδράσουν και να αυξήσουν τις εξαγωγές για να καλύψουν τη ζήτηση, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο αν η AMD προσπαθεί να αποφύγει να τη στοχοποίηση από τις Αμερικάνικες αρχές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techpowerup.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.