Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD ανακοινώνει το FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3) Fluid Motion που ανταγωνίζεται το DLSS 3

      Το FSR 3 Fluid Motion είναι μια τεχνολογία διπλασιασμού του ρυθμού δημιουργίας καρέ

    Εκτός από τις κάρτες γραφικών Radeon RX 7800 XT και RX 7700 XT, η AMD ανακοίνωσε την FidelityFX Super Resolution 3 Fluid Motion (FSR 3 Fluid Motion), τη βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνίζεται την NVIDIA DLSS 3 Frame Generation. Η μεγαλύτερη είδηση εδώ, είναι ότι σε αντίθεση με το DLSS 3, που περιορίζεται στην "Ada" της σειράς GeForce RTX 40, το FSR 3 απολαμβάνει το ίδιο είδος cross-brand hardware υποστήριξης με το FSR 2. Λειτουργεί στις πιο πρόσφατες κάρτες γραφικών της σειράς Radeon RX 7000, καθώς και στις κάρτες γραφικών της προηγούμενης γενιάς RX 6000 series RDNA2, καθώς και στις κάρτες NVIDIA GeForce RTX 40-series, RTX 30-series και RTX 20-series. Ίσως να είναι ακόμη δυνατή η χρήση του FSR 3 με τη σειρά Arc A, αν και η AMD δεν το επιβεβαίωσε.

     

    GScGXK14B56pYDLH.jpg

     

    Το FSR 3 Fluid Motion είναι μια τεχνολογία διπλασιασμού του ρυθμού καρέ που δημιουργεί εναλλακτικά καρέ εκτιμώντας ένα ενδιάμεσο μεταξύ δύο καρέ που αποδίδονται από την GPU (κάτι που είναι ουσιαστικά το DLSS 3). Η εταιρεία δεν ανέλυσε λεπτομερώς την υποκείμενη τεχνολογία πίσω από το FSR 3 στο pre-briefing, αλλά έδειξε ένα παράδειγμα του FSR 3 που υλοποιήθηκε στο "Forspoken", όπου το παιχνίδι βγάζει 36 FPS σε εγγενή ανάλυση 4K, είναι σε θέση να τρέξει στα 122 FPS με την προεπιλογή "απόδοσης" του FSR 3 (upscaling + Fluid Motion + Anti-Lag). Στα 1440p native, με εξαιρετικά υψηλό RT, το "Forspoken" βγάζει 64 FPS, τα οποία σχεδόν διπλασιάζονται σε 106 FPS χωρίς upscaling (εγγενής ανάλυση) + καρέ Fluid Motion + Anti-Lag. Η προεπιλογή Maximum Fidelity του FSR 3 είναι ουσιαστικά η έκδοση της AMD για το DLAA (για να χρησιμοποιήσετε τα χαρακτηριστικά αναγέννησης λεπτομερειών και AA του FSR χωρίς να μειώσετε την ανάλυση).
      

    u233fCYgYSl7BzuH.jpg

     

    1pXHyo5CODQWCnms.jpg


    Η AMD ανακοίνωσε μόλις δύο τίτλους που κάνουν ντεμπούτο για το FSR 3 Fluid Motion, το ήδη κυκλοφορημένο "Forspoken" και το "Immortals of Aveum" που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με προγραμματιστές παιχνιδιών για να φέρει την υποστήριξη FSR 3 στα "Avatar: Frontiers of Pandora", "Cyberpunk 2077", "Warhammer II: Space Marine", "Frostpunk 2", "Alters", "Squad", "Starship Troopers": Wukong", "Crimson Desert" και "Like a Dragon": Infinite Wealth". Η εταιρεία συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους κορυφαίους εκδότες παιχνιδιών και προγραμματιστές μηχανών παιχνιδιών για να προσθέσει υποστήριξη FSR 3, συμπεριλαμβανομένων των Ascendant, Square Enix, Ubisoft, CD Projekt Red, Saber Interactive, Focus Entertainment, 11-bit Studios, Unreal Engine, Sega και Bandai Namco Reflector.
      

    x72HdQFWZKONrgLu.jpg


    Η AMD εργάζεται επίσης για να αποκτήσει τα πλαίσια FSR 3 Fluid Motion ως μέρος της λειτουργίας AMD Hyper-RX που η εταιρεία θα λανσάρει σύντομα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς σχεδόν κάθε παιχνίδι DirectX 11 ή DirectX 12 θα αποκτήσει Fluid Motion frames, που θα κυκλοφορήσει το 1ο τρίμηνο του 2024.

    Τόσο το "Forspoken" όσο και το "Immortals of Aveum" θα λάβουν patches FSR 3 αυτό το φθινόπωρο.

     

    sChVch9V7kGL8AE2.jpg


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.