Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Gigabyte αποκαλύπτει την κάρτα γραφικών Low Profile Triple-Fan RTX 4060

      Η κάρτα ύψους 69 χιλιοστών έρχεται με εργοστασιακό overclock 15 MHz.

    Η Gigabyte κυκλοφόρησε χωρίς τυμπανοκρουσίες μια νέα κάρτα γραφικών GeForce RTX 4060 με σχεδίαση χαμηλού προφίλ (LP). Πρώτη φορά είχε εμφανιστεί στις αρχές Ιουλίου και πλέον τώρα έχουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες και προδιαγραφές και μπορούμε να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι αυτό το προϊόν θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια των καταστημάτων. Οι ιδιοκτήτες HTPC, compact υπολογιστών και γενικότερα οι DIYers, μπορεί να ενδιαφερθούν ιδιαίτερα για αυτή την κάρτα.


    Από την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων της Nvidia που βασίζονται σε GPU Ada Lovelace, η RTX 4060 είναι η καταλληλότερη για μικρές διαστάσεις λόγω του λιτού TDP των 115 W, της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας στην οικογένεια μέχρι την εμφάνιση των RTX 4050. Τα σχέδια Mini-ITX RTX 4060 από AIBs της Nvidia είναι ήδη αρκετά συνηθισμένα, αλλά οι κάρτες LP είναι πολύ πιο λεπτές. Αυτή είναι στην πραγματικότητα το πρώτο προϊόν Ada Lovelace LP της Gigabyte.

     

    Έχουμε δει τις προηγούμενες γενιές της Gigabyte να διαθέτουν σχέδια LP, αλλά αυτή η Gigabyte GeForce RTX 4060 OC Low Profile 8G (GV-N4060OC-8GL) είναι η πρώτη εμφάνιση για αυτό που φαίνεται σαν ένα νέα ψύκτρα με τρείς ανεμιστήρες. Η Gigabyte αναφέρει ότι αυτός ο νέος προσαρμοσμένος σχεδιασμός έχει μήκος 182 χιλιοστά, πάχος 40 χιλιοστά και ύψος 69 χιλιοστά (βραχίονας LP) και διαθέτει "σωλήνες θερμότητας από καθαρό χαλκό που έρχονται σε άμεση επαφή με την GPU". Οι σωλήνες θερμότητας περνούν μέσα από μια ψύκτρα και ψύχονται από το τρίο των ανεμιστήρων.

     

    3TQmKA5LdYs2FXX3XXUGvD-970-80.jpg.webp


    Σχεδόν σε όλες τις εικόνες της γκαλερί και τις διαφημιστικές εικόνες αυτής της κάρτας γραφικών, το στήριγμα πλήρους ύψους είναι στερεωμένο στην κάρτα, αλλά η Gigabyte λέει ότι υπάρχει στήριγμα LP στο κουτί. Δεν είχαμε πραγματικά αμφιβολίες, αλλά είναι καλό να το βλέπουμε να επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με την προηγούμενη διαρροή, η συνδεσιμότητα που παρέχεται επιτρέπει έως και τέσσερις ταυτόχρονες οθόνες μέσω δύο θυρών DP και δύο θυρών HDMI.

     

    KdaSnPVFUXxwgW9oMvtuBE-970-80.jpg.webp


    Από το όνομα αυτού του μοντέλου κάρτας γραφικών, θα περιμένετε εργοστασιακό overclock, αλλά δεν πρόκειται να ενθουσιαστείτε από την ταχύτητα. Σύμφωνα με την Gigabyte, η GPU αυτής της κάρτας LP λειτουργεί στα 2.475 MHz από το κουτί, που είναι μόλις 15 MHz καλύτερη από την reference κάρτα. Όλες οι άλλες τεχνικές προδιαγραφές αυτής της κάρτας γραφικών με 3.072 πυρήνες CUDA και 8 GB μνήμης GDDR6 ακολουθούν την reference κάρτα.

     

    Έτσι, η Gigabyte GeForce RTX 4060 OC Low Profile 8G είναι σε μεγάλο βαθμό μια γνώριμη κάρτα. Ωστόσο, οι δυνητικοί αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν τις αξιολογήσεις τρίτων για να ακούσουν για το προφίλ θορύβου του τριπλού ανεμιστήρα ψύξης (οι μικρότεροι ανεμιστήρες μπορεί να είναι πιο ενοχλητικοί). Επίσης, ενδέχεται να υπάρχει ένα premium στην τιμολόγησή της λόγω του συμπαγή σχεδιασμού της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Gigabyte
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.