Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google έχει στα χαρτιά AR σετ

    H Google άρχισε πρόσφατα να εντείνει τις εργασίες της για ένα ακουστικό AR, με την κωδική ονομασία Project Iris, το οποίο ελπίζει να έχει διαθέσιμο το 2024, σύμφωνα με ανώνυμες διαρροές εκ των έσω. Όπως τα ακουστικά της Meta και της Apple, η συσκευή της Google χρησιμοποιεί κάμερες που κοιτούν προς τα έξω για να συνδυάσει τα γραφικά του υπολογιστή με μια ροή βίντεο του πραγματικού κόσμου, δημιουργώντας μια πιο καθηλωτική εμπειρία μικτής πραγματικότητας από τα υπάρχοντα γυαλιά AR από εταιρείες όπως το Snap και το Magic Leap. Τα πρώιμα πρωτότυπα που αναπτύσσονται σε μια εγκατάσταση στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο μοιάζουν με ένα ζευγάρι γυαλιά σκι και δεν απαιτούν σύνδεση με εξωτερική πηγή ενέργειας.

    Τα ακουστικά της Google είναι ακόμη στα σκαριά χωρίς μια σαφώς καθορισμένη στρατηγική προώθησης στην αγορά, η οποία υποδεικνύει ότι το έτος-στόχος του 2024 μπορεί να είναι πιο φιλόδοξο από ό,τι φαίνεται. Το υλικό τροφοδοτείται από έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή Google, όπως το πιο πρόσφατο smartphone Google Pixel, και τρέχει σε Android, αν και οι πρόσφατες λίστες εργασιών δείχνουν ότι ένα νέο προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα είναι στα σκαριά. Δεδομένων των περιορισμών ισχύος, η στρατηγική της Google είναι να χρησιμοποιεί τα κέντρα δεδομένων της για την απομακρυσμένη απόδοση ορισμένων γραφικών και τη μετάδοση τους στο ακουστικό μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα Pixel εμπλέκεται σε ορισμένα από τα κομμάτια υλικού, αλλά δεν είναι σαφές εάν τα ακουστικά θα έχουν τελικά την ονομασία "Pixel".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.