Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel ισχυρίζεται ότι ο νέος επεξεργαστής για κέντρα δεδομένων, «Sierra Forest», έχει υπερδιπλάσια απόδοση ανά μονάδα ισχύος

    Η Intel δήλωσε σήμερα, ότι ένας νέος επεξεργαστής για κέντρα δεδομένων που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος θα διαχειρίζεται υπερδιπλάσια ποσότητα υπολογιστικής εργασίας που μπορεί να γίνει για κάθε βατ ισχύος που χρησιμοποιείται, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

     

    Σε ένα συνέδριο τεχνολογίας ημιαγωγών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στη Σίλικον Βάλεϊ, η Intel δήλωσε ότι ο επεξεργαστής "Sierra Forest" θα έχει 240% καλύτερη απόδοση ανά watt από την τρέχουσα γενιά τσιπ για κέντρα δεδομένων. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκαλύπτει τέτοια στοιχεία.

     

    Τα κέντρα δεδομένων που τροφοδοτούν το διαδίκτυο και τις διαδικτυακές υπηρεσίες καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες πιέσεις να διατηρήσουν σταθερή ή να μειώσουν την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιούν. Αυτό έχει ωθήσει τις εταιρείες τσιπ να επικεντρωθούν στο πώς θα κάνουν περισσότερη υπολογιστική εργασία ανά τσιπ.

     

    Η Ampere Computing, μια νεοσύστατη εταιρεία που ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της Intel, έβγαλε πρώτη στην αγορά ένα τσιπ που επικεντρώθηκε στην αποτελεσματική διαχείριση της εργασίας του υπολογιστικού νέφους. Η Intel και η ανταγωνίστρια Advanced Micro Devices (AMD) ακολούθησαν ανακοινώνοντας παρόμοια προϊόντα, με την προσφορά της AMD να βγαίνει στην αγορά τον ερχόμενο Ιούνιο.

     

    Η Intel, η οποία έχει χάσει μερίδιο αγοράς από την AMD και την Ampere στα κέντρα δεδομένων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το τσιπ "Sierra Forest" είναι σε καλό δρόμο για να φτάσει το επόμενο έτος.

     

    Η εταιρεία χωρίζει για πρώτη φορά τα τσιπ της για κέντρα δεδομένων σε δύο κατηγορίες: Ένα τσιπ "Granite Rapids" που θα εστιάζει στις επιδόσεις αλλά θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, και το πιο αποδοτικό τσιπ "Sierra Forest".

     

     

    Ο Ronak Singhal, ανώτερος συνεργάτης της Intel, δήλωσε ότι οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να ενοποιήσουν παλαιότερο λογισμικό σε μικρότερο αριθμό υπολογιστών μέσα σε ένα κέντρο δεδομένων.

     

    "Μπορεί να έχω πράγματα που είναι τεσσάρων ή πέντε, έξι ετών. Μπορώ να επιτύχω εξοικονόμηση ενέργειας μεταφέροντας κάτι που βρίσκεται σήμερα σε πέντε, 10 ή 15 διαφορετικούς διακομιστές σε ένα μόνο νέο τσιπ", δήλωσε ο Singhal. "Αυτή η πυκνότητα αυξάνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας τους. Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα, τόσο λιγότερα συστήματα χρειάζονται".


    Πηγή
    Φωτογραφία: Appuals.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.