Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Lenovo αποκαλύπτει τον φορητό υπολογιστή ThinkPad P1 Gen 7 με την επαναστατική μνήμη LPCAMM2

      Το πρωτοποριακό πρότυπο μνήμης υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα

    Ο τελευταίος φορητός υπολογιστής ThinkPad P1 Gen 7 της Lenovo κάνει θραύση ως η πρώτη συσκευή στον κόσμο που διαθέτει το πρωτοποριακό πρότυπο μνήμης LPCAMM2, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία μνήμης φορητών υπολογιστών. Ενώ ο φορητός υπολογιστής διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις AI με την Intel Core Ultra CPU και την Nvidia RTX 3000 Ada GPU, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην αξιοποίηση της μνήμης LPCAMM2, διάδοχο των παραδοσιακών στικ SODIMM.

     

    Η LPCAMM2, που βασίζεται στη μνήμη LPDDR5X, προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τους προκατόχους της. Η Lenovo ισχυρίζεται ότι ο νέος παράγοντας μορφής μνήμης καταλαμβάνει 64% λιγότερο χώρο και καταναλώνει 61% λιγότερη ενεργό ενέργεια σε σύγκριση με τις μονάδες SODIMM. Προερχόμενη από την τεχνολογία CAMM (Compression Attached Memory Module) της Dell, η LPCAMM2 τυποποιήθηκε από την JEDEC το 2023, με τη Samsung να είναι έτοιμη να κατασκευάσει τα memory sticks επόμενης γενιάς.

     

    Το πρότυπο LPCAMM2 όχι μόνο προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα, αλλά και δυνατότητα αναβάθμισης από τον χρήστη, παρόμοια με τις μονάδες SODIMM. Επιπλέον, το συμπαγές μέγεθός του ανοίγει δυνατότητες για σχεδιασμούς φορητών υπολογιστών, παρέχοντας ενδεχομένως μια εναλλακτική λύση σε συγκολλημένες μονάδες LPDDR5X. Παρά τους πολλά υποσχόμενους ισχυρισμούς γύρω από τις δυνατότητες του LPCAMM2, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί εμπεριστατωμένες αναλύσεις και αξιολογήσεις της απόδοσής του στο ThinkPad P1 Gen 7, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπό του στον πραγματικό κόσμο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: TechSpot
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.