Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Lenovo παρουσιάζει την κάρτα γραφικών Mini-ITX GeForce RTX 4060

    Η Lenovo παρουσίασε την κάρτα γραφικών GeForce RTX 4060 σε μορφή Mini-ITX. Η μονάδα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους υπολογιστές της ίδιας της εταιρείας, αλλά όπως συμβαίνει συχνά με τις κάρτες γραφικών της Lenovo, μπορεί τελικά να καταλήξει στη λιανική.

     

    Η μικροσκοπική GeForce RTX 4060 της Lenovo είναι μια κλασική κάρτα γραφικών Mini-ITX που έχει μήκος 15 εκατοστά, διαθέτει σύστημα ψύξης διπλής υποδοχής και έναν ανεμιστήρα. Η πλακέτα βασίζεται στον επεξεργαστή γραφικών AD107 της Nvidia με ενεργοποιημένους 3072 πυρήνες CUDA και φέρει 8 GB μνήμης που συνδέονται με την GPU χρησιμοποιώντας δίαυλο 128 bit. Η κάρτα διαθέτει έναν βοηθητικό σύνδεσμο τροφοδοσίας PCIe οκτώ ακίδων, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για τη διαμόρφωση των εξόδων της οθόνης.

     

    cb677273029c2970.jpg.avif

    01fe993fce47a61b.jpg.avif

     

    Ένα από τα πλεονεκτήματα που αποδίδει η Nvidia στην GeForce RTX 4060 είναι η σχετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας 115W, η οποία επιτρέπει στους κατασκευαστές add-in πλακετών να κατασκευάζουν compact προϊόντα που βασίζονται σε αυτή την GPU.

     

    Δυστυχώς, δεν έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής πολλοί κατασκευαστές καρτών γραφικών μια GeForce RTX 4060 σε μορφή Mini-ITX. Προφανώς, η Lenovo είναι ένας από αυτούς. Ωστόσο, θα περιμέναμε να ακολουθήσουν και άλλοι σχεδιαστές AIB, καθώς ο παράγοντας μορφής Mini-ITX είναι ακριβώς αυτό χρειάζεται μια GPU 115W.

     

    Όντας ο μεγαλύτερος προμηθευτής υπολογιστών στον κόσμο, η Lenovo δεν ασχολείται παραδοσιακά με την πώληση εξαρτημάτων PC. Έτσι, προς το παρόν, η Mini-ITX GeForce RTX 4060 της εταιρείας μπορεί να αποκτηθεί μόνο ως μέρος του συστήματος IdeaCentre GeekPro 2023 από το JD.com.

     

    Το σύστημα βασίζεται στον Core i5-13400F της Intel και είναι εξοπλισμένο με μνήμη 16GB καθώς και με SSD 1TB. Όσον αφορά την τιμή του, ξεκινά από ¥6399 (896 δολάρια με ΦΠΑ, 793 δολάρια χωρίς ΦΠΑ). Εν τω μεταξύ, από καιρό σε καιρό, οι κάρτες γραφικών της Lenovo καταλήγουν στη λιανική, οπότε είναι πιθανό κάποια στιγμή να εμφανιστεί στα καταστήματα ξεχωριστά και αυτή η κάρτα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Lenovo, JD.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.