Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η αγορά των ΤΝ GPU της Nvidia γίνεται πιο προσιτή.

      Σε θετικό πρόσημο οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης

    Ο Kevin Scott, Chief Technology Officer της Microsoft, μίλησε πρόσφατα στο κοινό του Code Conference στο Dana Point της Καλιφόρνια, τονίζοντας τη βελτιωμένη προσβασιμότητα των υπολογιστικών GPU της Nvidia για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστών υψηλής απόδοσης. Σύμφωνα με τον Scott, οι προκλήσεις στην προμήθεια αυτών των GPU έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

     

    Σε συνέντευξή του στο The Verge, ο Scott εξήγησε ότι η προηγουμένως συντριπτική ζήτηση για επεξεργαστική ισχύ από GPU σταθεροποιείται πλέον σταδιακά. Ενώ η προσφορά παραμένει περιορισμένη, υπάρχει μια θετική τάση, με περισσότερα ενθαρρυντικά νέα στον ορίζοντα. Ο ίδιος δήλωσε: "Είναι πιο εύκολο τώρα απ' ό,τι όταν μιλήσαμε την τελευταία φορά".


    Η αύξηση της ζήτησης για τα τσιπ γραφικών της Nvidia οφείλεται στο γεγονός ότι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft ενσωμάτωσαν τη γεννησιακή τεχνητή νοημοσύνη στις προσφορές τους. Αυτές οι υπηρεσίες στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις υπολογιστικές GPU της Nvidia για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων και την εκτέλεση συμπερασμάτων, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μια αξιοσημείωτη έλλειψη προσφοράς. Η Nvidia παρουσίασε σημαντική αύξηση των εσόδων της και αξιοσημείωτη αύξηση της τιμής της μετοχής της κατά 190% το 2023 λόγω αυτής της αυξημένης ζήτησης.

     

    Ο Kevin Scott, υπεύθυνος για τις κατανομές GPU στη Microsoft, περιέγραψε τον ρόλο του ως δύσκολο τα τελευταία τρίμηνα, αλλά σημείωσε ότι η διαθεσιμότητα των υπολογιστικών GPU βελτιώνεται σταθερά. Η βελτίωση αυτή έρχεται καθώς το τεχνολογικό τοπίο της Τεχνητής Νοημοσύνης συνεχίζει να εξελίσσεται. Η Nvidia έχει εκφράσει τη δέσμευσή της να αυξήσει την προσφορά της το επόμενο έτος, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων συζητήσεων για τα κέρδη, μια άποψη που επαναλήφθηκε από την Colette Kress, επικεφαλής των οικονομικών της Nvidia. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε μείωση της κίνησης των χρηστών της ChatGPT για τρεις συνεχόμενους μήνες. Η πλατφόρμα Azure της Microsoft υποστηρίζει την OpenAI, τον οργανισμό που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, παρέχοντας υποδομές υπολογιστικού νέφους.

     

    Όσον αφορά τις φήμες σχετικά με την ανάπτυξη από τη Microsoft προσαρμοσμένου επεξεργαστή για φόρτους εργασίας AI, ο Scott απέφυγε να κάνει επίσημα σχόλια. Ωστόσο, τόνισε τις σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στον τομέα του πυριτίου τα τελευταία χρόνια. Παρά τις επενδύσεις αυτές, η Nvidia παρέμεινε η προτιμώμενη επιλογή της Microsoft για τις ανάγκες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

     

    "Δεν επιβεβαιώνω τίποτα, αλλά θα πω ότι έχουμε μια αρκετά σημαντική επένδυση σε πυρίτιο που έχουμε εδώ και χρόνια. Και αυτό που θα κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για το πώς θα κατασκευάσουμε αυτά τα συστήματα, χρησιμοποιώντας όποιες επιλογές έχουμε στη διάθεσή μας. Και η καλύτερη επιλογή που ήταν διαθέσιμη τα τελευταία χρόνια ήταν η Nvidia".

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.