Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia αποκαλύπτει την αναβαθμισμένη GeForce RTX 4070 με επιλεγμένα τσιπ AD103

      Βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας μέσω της στρατηγικής αξιοποίησης του AD103

    Η Nvidia συνεχίζει να διευρύνει τα όρια των επιδόσεων gaming με την τελευταία έκδοση της κάρτας γραφικών GeForce RTX 4070. Πρόσφατες αναφορές από το TechPowerUp δείχνουν ότι η Nvidia έχει παρουσιάσει μια νέα παραλλαγή της RTX 4070, η οποία διαθέτει επιλεγμένα τσιπ AD103 που συνήθως προορίζονται για μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας, όπως η RTX 4070 Ti Super και η RTX 4080 Super. Αυτή η στρατηγική κίνηση επιτρέπει στη Nvidia να μεγιστοποιήσει τη χρήση του πυριτίου, μια συνήθης πρακτική στον κλάδο.

     

    Παραδοσιακά, η RTX 4070 χρησιμοποιεί το μικρότερο die AD104, αλλά με την εισαγωγή των επιλεγμένων τσιπ AD103, η Nvidia στοχεύει στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της οικονομικής αποδοτικότητας. Το AD103 διαθέτει μεγαλύτερο μέγεθος του die και περισσότερα τρανζίστορ σε σύγκριση με το αντίστοιχο AD104, προσφέροντας δυνητικά οφέλη όσον αφορά την ακατέργαστη επεξεργαστική ισχύ και την αποδοτικότητα.

     

    Παρόλο που η μετάβαση σε τσιπ AD103 μπορεί να μην έχει άμεσο αντίκτυπο στους τελικούς χρήστες, σηματοδοτεί τη δέσμευση της Nvidia για καινοτομία και αξιοποίηση των πόρων. Με την επαναχρησιμοποίηση των τσιπ που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφών, η Nvidia μπορεί να προσφέρει μια ενημερωμένη έκδοση σε προχωρημένο κύκλο στη σειρά RTX 4070 χωρίς να διακυβεύονται οι προσδοκίες απόδοσης.

     

    Η διαθεσιμότητα της νέας παραλλαγής της RTX 4070, με τα τσιπ AD103, υπογραμμίζει την ευελιξία της Nvidia στην προσαρμογή στις απαιτήσεις της αγοράς και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της αρχιτεκτονικής GPU. Καθώς οι καταναλωτές αναμένουν την επερχόμενη σειρά Nvidia Blackwell RTX 50, η οποία υπόσχεται ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων, η εισαγωγή των συγκομισμένων τσιπ AD103 αποτελεί μια στρατηγική κίνηση για τη βελτιστοποίηση του αποθέματος προϊόντων και την προώθηση της καινοτομίας στη βιομηχανία παιχνιδιών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.