Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia ετοιμάζει την GeForce RTX 4090D: Αναφορές για προσαρμοσμένη κάρτα γραφικών για την Κίνα

    Η κορυφαία εταιρεία καρτών γραφικών, Nvidia, φαίνεται ότι προετοιμάζεται για την κυκλοφορία της νέας GeForce RTX 4090D, μια κάρτα σχεδιασμένη ειδικά για την απαιτητική κινεζική αγορά. Παρά τις διαρροές που αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, η Nvidia δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα το προϊόν, ενώ οι περιορισμοί του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με ισχυρές GPU για την Κίνα δημιουργούν αβεβαιότητα για το μέλλον της.

     

    Σύμφωνα με διαρροές από αξιόπιστες πηγές, η GeForce RTX 4090D βασίζεται στη GPU AD102-250 και φαίνεται να διαθέτει βασικό ρολόι 2280 MHz και boost ρολόι 2520 MHz. Παρόλο που αυτά τα χαρακτηριστικά υποδηλώνουν μειωμένο αριθμό CUDA πυρήνων, ακόμη πρόκειται για πληροφορίες που πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή, καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

     

    Η κάρτα γραφικών αυτή σχεδιάζεται να προσφέρει εξαιρετική απόδοση, αλλά οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τον κλάδο του εμπορίου μπορεί να την καθιστούν λιγότερο ισχυρή από τα αντίστοιχα μοντέλα για άλλες αγορές. Σύμφωνα με το BenchLife.info, η Nvidia περιορίζει τον συνολικό ισχύος γραφικών (TGP) στα 425W, ενώ κλειδώνει τις δυνατότητες overclocking για να αποτρέψει την υπερβολική απόδοση που θα μπορούσε να προκύψει από το overclocking.

    Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις για την επίσημη κυκλοφορία της RTX 4090D, πηγές αναφέρουν ότι οι εταίροι της Nvidia αναμένεται να λάβουν δείγματα της νέας GPU για δοκιμές σύντομα, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές της.

     

    Παρόλο που υπάρχει η πιθανότητα η Nvidia να επιθυμεί να διαθέσει την κάρτα RTX 4090D στην Κίνα, οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για ισχυρές GPU στην Κίνα μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο. Προς το παρόν, οι τεχνολογικοί ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσεγγίζουν τις πληροφορίες αυτές με επιφύλαξη, καθώς η έκβαση της κατάστασης εξαρτάται από πιθανούς νέους κανονισμούς εξαγωγής που μπορεί να θεσπιστούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.