Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia παρουσιάζει το RTX Video HDR για να βελτιώσει την εμπειρία προβολής βίντεο

      Το RTX Video HDR συνδυάζεται με το RTX Video Super Resolution για περαιτέρω βελτίωση των βίντεο στο διαδίκτυο.

    Η Nvidia, παρουσίασε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται RTX Video HDR, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την εμπειρία προβολής βίντεο για τους κατόχους RTX GPU. Αυτή η τεχνολογία με τεχνολογία AI αξιοποιεί τη δύναμη των πυρήνων Tensor για να μετατρέπει το περιεχόμενο τυπικού δυναμικού εύρους (SDR) σε ζωντανές εικόνες HDR10.

     

    Παρόμοια με το RTX Video Super Resolution, το οποίο αναβαθμίζει βίντεο χαμηλής ανάλυσης σε σχεδόν εγγενή ποιότητα, το RTX Video HDR κάνει τα μαγικά του αναλύοντας τα καρέ βίντεο SDR και αντιστοιχίζοντάς τα έξυπνα στον χρωματικό χώρο HDR10. Αυτή η διαδικασία διατηρεί τις λεπτομέρειες, βελτιώνει την αντίθεση και αυξάνει το δυναμικό εύρος, με αποτέλεσμα μια πιο καθηλωτική και ρεαλιστική εμπειρία θέασης.

     

     

    Για την ενεργοποίηση του RTX Video HDR, οι χρήστες θα χρειαστούν μια οθόνη συμβατή με HDR10 και μια GPU NVIDIA RTX. Η λειτουργία είναι συμβατή τόσο με τα προγράμματα περιήγησης Microsoft Edge όσο και με το Google Chrome. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η ανεπαίσθητη αλλά αξιοσημείωτη βελτίωση της λεπτομέρειας των χρωμάτων έγινε εμφανής κατά την προβολή βίντεο 4K στο YouTube που είχαν αρχικά μεταφορτωθεί σε SDR.

     

    Για να ενεργοποιήσετε το RTX Video HDR:

    • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το January Studio Driver.
    • Βεβαιωθείτε ότι οι λειτουργίες HDR των Windows είναι ενεργοποιημένες, μεταβαίνοντας στο Σύστημα > Εμφάνιση > HDR.
    • Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA και πλοηγηθείτε στην επιλογή Προσαρμογή ρυθμίσεων εικόνας βίντεο > Βελτίωση βίντεο RTX - στη συνέχεια ενεργοποιήστε το HDR.

     

    Η εφαρμογή του RTX Video HDR αποτελεί άλλη μια απόδειξη της συνεχούς καινοτομίας της NVIDIA στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της οπτικής πιστότητας διαφόρων εφαρμογών. Αυτή η λειτουργία εντάσσεται στις τάξεις του Deep Learning Super Sampling (DLSS) της NVIDIA, το οποίο χρησιμοποιεί AI για να ενισχύσει τους ρυθμούς καρέ και την ποιότητα της εικόνας στα παιχνίδια, και του Deep Learning Dynamic Super Resolution (DLDSR), το οποίο βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας με την απόδοση παιχνιδιών σε υψηλότερες αναλύσεις.

     

    Η τελευταία έκδοση του προγράμματος οδήγησης της Nvidia, 551.23, εισάγει επίσης την υποστήριξη της λειτουργίας Ultra Low Latency Mode με παιχνίδια DirectX 12. Αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται ιδιαίτερα επωφελής για παιχνίδια χωρίς υποστήριξη NVIDIA Reflex, καθώς μειώνει άμεσα την ουρά απόδοσης σε επίπεδο προγράμματος οδήγησης, ελαχιστοποιώντας την καθυστέρηση εισόδου και εξασφαλίζοντας μια ομαλότερη εμπειρία παιχνιδιού.

     

    Συνολικά, το RTX Video HDR σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην προσπάθεια της NVIDIA να αναβαθμίσει την οπτική ποιότητα του περιεχομένου βίντεο. Χρησιμοποιώντας την AI, η NVIDIA δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους RTX GPU να απολαμβάνουν μια πιο καθηλωτική και λεπτομερή εμπειρία θέασης, ανεξάρτητα από το υλικό προέλευσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.