Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Qualcomm θα βασιστεί στην TSMC για το SoC Snapdragon 8 Gen 4 και υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις

      Υποσχέσεις εξαιρετικής απόδοσης και καινοτόμων πυρήνων από την Qualcomm

    Ένας διάσημος leaker στον χώρο της τεχνολογίας μοιράστηκε μερικές αποκαλυπτικές λεπτομέρειες σχετικά με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 4, κάτι που φαίνεται περίεργο δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα είδαμε σε λειτουργία τον Snapdragon 8 Gen 3. Ωστόσο, οι διαρροές μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί, κάνοντας την αναφορά αξιόπιστη.

     

    Σύμφωνα με τον @Tech_Reve, η Qualcomm θα βασιστεί για άλλη μια φορά αποκλειστικά στην TSMC για την κατασκευή του επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 4, που βασίζεται στην τεχνολογία 3nm και αναμένεται το επόμενο έτος. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία επιλέγει ξανά την TSMC, καθώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει custom πυρήνες CPU Oryon και δεν θέλει να κινδυνεύσει από μείωση της ισχύος και της αποδοτικότητας με τη νέα σειρά πυρήνων. Μπορεί κανείς να πει ότι η Qualcomm απλώς δεν είναι πεπεισμένη για τα αποτελέσματα της Samsung σε θέματα επιδόσεων ή αποδόσεων.

     

    Ωστόσο, μια στρατηγική προμηθειών διπλού επεξεργαστή εξακολουθεί να είναι εφικτή για το 2025, όταν θα κυκλοφορήσει ο Snapdragon 8 Gen 5, ενώ ο Snapdragon 8 Gen 4 για τη σειρά Galaxy θα παράγεται στα εργοστάσια της Samsung 3GAP. Τουλάχιστον, σύμφωνα με ένα Ταϊβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων.

    Η απόφαση της Qualcomm έχει νόημα, λαμβάνοντας υπόψη τη διακριτική διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 8+ Gen 1. Ο πρώτος παρήχθη από τη Samsung και αντιμετώπισε προβλήματα ψύξης και χαμηλής απόδοσης, ενώ η έκδοση Plus προήλθε από τα εργοστάσια της TSMC και αποδείχτηκε καλύτερος επεξεργαστής συνολικά.

     

    Όσον αφορά τον Snapdragon 8 Gen 4, ο ανακοινωτής υποστηρίζει ότι θα φέρει εντυπωσιακή αποδόσεις στον κόσμο του Android χωρίς να καταναλώνει υπερβολική ενέργεια. Σε ένα σενάριο πολλαπλών πυρήνων, ο SD8 Gen 4, όπως λέγεται, θα ξεπεράσει τις 10.000 μονάδες στο Geekbench 6, ενώ η GPU Adreno 830 προσφέρει την ίδια κατανάλωση ενέργειας με τον Snapdragon 8 Gen 2 προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις. Λέγεται ότι ολόκληρο το SoC καταναλώνει μόλις 8W.

     

    Σε κάθε περίπτωση, ο Snapdragon 8 Gen 4 είναι ακόμα περίπου ένα χρόνο μακριά, οπότε πιθανόν να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς η πραγματική ανακοίνωση πλησιάζει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.