Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung επιβεβαιώνει σύντομα επιδιόρθωση firmware για τους 990 Pro

      Ένας συντονιστής του φόρουμ της Samsung ανέφερε ότι ένα νέο firmware για το 990 Pro θα είναι διαθέσιμο σύντομα

    Το συνεχιζόμενο δράμα σχετικά με τους SSD της Samsung μπορεί σύντομα να λυθεί, σύμφωνα με πρόσφατα σχόλια της Samsung. «Η Samsung στέκεται πίσω από την ποιότητα των SSD της, συμπεριλαμβανομένου του νέου NVMe M.2 SSD 990 PRO», έγραψε η Samsung σε δήλωση στο Computer Base. "Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές σχετικά με αυτό το ζήτημα και διερευνούμε αυτήν τη στιγμή το θέμα καθώς οι διαμορφώσεις των χρηστών ποικίλλουν."

    Ωστόσο, ένας συντονιστής του επίσημου forum συζητήσεων της κοινότητας της Samsung πρόσφερε πρόσθετες πληροφορίες για το θέμα. Ο DavidB δήλωσε ότι μίλησε με τους τεχνικούς SSD της εταιρείας και ότι "η Samsung εξετάζει αυτήν τη στιγμή ερωτήματα πελατών που σχετίζονται με το ποσοστό SMART που χρησιμοποιείται (στο Samsung Magician) ή/και την κατάσταση υγείας (στο Crystal Disk Info) του Samsung SSD 990 PRO." Ο DavidB αναγνώρισε ότι οι τεχνικοί ήταν σε θέση να επαναλάβουν τους μειωμένους ισχυρισμούς υγείας του SSD από πελάτες «υπό ορισμένους όρους χρήσης».

    Τα καλά νέα είναι ότι ετοιμάζεται μια επιδιόρθωση για το θέμα, με τον συντονιστή να υποδεικνύει ότι η Samsung πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση firmware αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Οι πελάτες έχουν παραπονεθεί για σοβαρές μειώσεις της υγείας των 990 Pro SSD λίγο μετά τη χρήση τους. Για παράδειγμα, ο Neil Schofield ανέφερε ότι το 990 Pro του είχε μειωθεί στο 64% μετά την εγγραφή δεδομένων μόλις 2 TB. Ένας άλλος χρήστης ισχυρίστηκε ότι έχασε το 12% της υγείας του 980 Pro σε ένα μήνα.

    Ο συντάκτης του Neowin, Robbie Khan, είδε το το δίσκο του 980 Pro 2TB να πέφτει στο 94% της υγείας του μέσα σε λίγες μέρες από την εγκατάσταση. Ο Khan υπέβαλε αίτημα RMA στη Samsung για την επισκευή/αντικατάσταση του 990 Pro βάσει εγγύησης, αλλά έλαβε μια περίεργη απάντηση μόλις η εταιρεία έλαβε το SSD. Του είπαν ότι «δεν βρέθηκε κανένα ελάττωμα» με το 990 Pro και ότι του επιστρεφόταν (μετά από διαμόρφωση και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις). Η Samsung δεν έκανε καμία αναφορά στη δηλωμένη κατάσταση του SSD.

    Τα προβλήματα γύρω από τους SSD 980 Pro και 990 Pro της Samsung έχουν τραβήξει την προσοχή πρόσφατα. Ως αποτέλεσμα, η Puget Systems και η Samsung εργάστηκαν για να εντοπίσουν το φαινόμενο της γρήγορης υποβάθμισης της υγείας των 980 Pro SSD που θα οδηγούσαν τελικά σε αποτυχία της μονάδας (ρύθμιση σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση). Η λύση για τους 980 Pro SSD που δεν έχουν ακόμη αποτύχει είναι η αναβάθμιση από το firmware 3B2QGXA7 στη νεότερη έκδοση 5B2QGXA7.

    Την περασμένη εβδομάδα η Puget είπε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τους SSD 990 Pro ή 980 Pro (εκτός από τους 980 Pro 500GB) "ενώ αυτή η κατάσταση εξελίσεται και μαθαίνουμε περισσότερα". Ο κατασκευαστής συστημάτων υπολογιστών πρόσθεσε, «δεν ανακοινώνουμε συχνά αλλαγές στη σειρά προϊόντων μας όπως αυτή, καθώς οι μάρκες και τα μοντέλα αλλάζουν συνεχώς, αλλά επειδή ήμασταν τόσο ειλικρινείς σχετικά με την αξιοπιστία των SSD της Samsung στο παρελθόν, θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να μιλήσουμε σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση».

    Ενώ η Samsung επιλύει τα συνεχιζόμενα προβλήματα με τα 980 Pro και 990 Pro, η Puget θα χρησιμοποιεί αντ' αυτού τους SSD Sabrent χωρητικότητας από 1 TB έως 4TB.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.