Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung παρουσιάζει την πρώτη DRAM LPDDR5X με επιδόσεις που σπάνε ρεκόρ

      Η πρωτοποριακή τεχνολογία μνήμης ανοίγει το δρόμο για την εποχή της "κινητής" τεχνητής νοημοσύνης

    Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την ανάπτυξη της πρώτης DRAM LPDDR5X, η οποία διαθέτει ένα αξιοσημείωτο ορόσημο επιδόσεων που φτάνει τα 10,7 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps). Χρησιμοποιώντας τεχνολογία διεργασίας αιχμής, κλάσης 12 νανομέτρων (nm) , η Samsung πέτυχε το μικρότερο μέγεθος τσιπ μεταξύ των υφιστάμενων λύσεων μνήμης LPDDR, ενισχύοντας τη θέση της ως πρωτοπόρου στην καινοτομία DRAM χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

     

    Ο YongCheol Bae, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων μνήμης της Samsung Electronics, υπογράμμισε την επέκταση των εφαρμογών της LPDDR DRAM πέρα από τις κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των διακομιστών και των αυτοκινήτων. Με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στις κινητές συσκευές, η οποία απαιτεί υψηλές επιδόσεις όσο και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η μνήμη LPDDR είναι έτοιμη να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πληροφορικής.

     

    Η LPDDR5X της Samsung όχι μόνο προσφέρει σημαντική αύξηση των επιδόσεων πάνω από 25% και αύξηση της χωρητικότητας πάνω από 30% σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, αλλά επεκτείνει επίσης τη χωρητικότητα των πακέτων DRAM για κινητά έως και 32 gigabytes (GB), καλύπτοντας τις απαιτήσεις της εποχής του "on-device AI". Η LPDDR5X ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης κατά 25%, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τις κινητές συσκευές και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για τους διακομιστές, ελαχιστοποιώντας τελικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO-Total Cost of Ownership).

     

    Η DRAM LPDDR5X 10,7Gbps της Samsung, η οποία έχει προγραμματιστεί για μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την απόδοση και την αποδοτικότητα της μνήμης, υποσχόμενη να φέρει επανάσταση στο τοπίο των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή υπολογιστικών δυνατοτήτων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.